با توجه به آغاز بررسی گزینه‌ها برای تغییر استانداران کشور، شخصیت‌های مختلفی برای سکان‌داری احتمالی استانداری استان مهم خوزستان مطرح شده‌اند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران خوزستان؛ استان زر خیز خوزستان با 64هزار و 236 کیلومتر مربع مساحت در جنوب غربی ایران قرار دارد و هشتمین استان بزرگ کشور محسوب می‌شود و با پنج استان دیگر و همچنین خلیج فارس و کشور عراق همسایه است.

این استان به لحاظ داشتن موقعیت استراتژیک، قابلیت‌ها و امکانات ویژه‌ و ممتازی که دارد به عنوان یکی از مهم‌ترین قطب‌های تعیین کننده سیاست‌ها و استراتژی‌های توسعه اقتصادی کشور مطرح است.

لذا استان خوزستان با این شاخص‌های مهم همواره در اولویت کاری اکثر دولت‌ها در سیاست‌های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و .. بوده است.

یکی از امتیازات ویژه استان داشتن ارتباط آبی و دریایی با کشور‌های حوزه خلیج‌فارس و دیگر نقاط جهان است.

* پیشینه تاریخی

خوزستان دارای تمدنی 6 هزار ساله است و ابنیه تاریخی و معابد باستانی متعددی در آن جای گرفته است.

* موقعیت و ساختار مهم اقتصادی استان خوزستان

وجود معادن نفت و گاز و دیگر معادن کانی غیر فلزی از امتیازات بارز این استان زرخیز است و به همین جهت خوزستان تولید کننده اصلی نفت و گاز ایران است و وجود پالایشگاه‌های عظیم و واحدهای پتروشیمی بزرگ بر اهمیت این استان افزوده است. ضمن اینکه این استان به عنوان تامین کننده اصلی نیاز ارزی کشور نیز به شمار می‌رود.

مناطق نفت خیز خوزستان نزدیک به 72درصد کل تولید مناطق خشکی و 65 درصد از کل تولید نفت خام کشور را به خود اختصاص داده است و روزانه بیش از ½ میلیون فوت مکعب گاز پس از فرآوری به شبکه سراسری گاز کشور تحویل می‌شود.

خوزستان با دارا بودن آب فراوان و زمین‌های حاصلخیز از مهم‌ترین و مستعد‌ترین استان‌های قابل کشاورزی کشور است. خاک استان عمدتاً از رسوبات دلتایی رودخانه‌‌ها تشکیل شده و با بیش از 5/1 میلیون هکتار اراضی کشاورزی از مهم‌ترین و مستعد‌ترین استان‌های کشاورزی کشور محسوب می‌شود و به درستی این استان یکی از قطب‌های مهم در تولید بعضی از محصولات کشاورزی است.

 

خوزستان با داشتن کارخانجات بزرگ صنایع پتروشیمی و نفت و گاز، صنایع بزرگ ذوب و نورد فلزات، سیمان و صنایع جانبی نیشکر یکی از قطب‌های مهم صنعتی کشور محسوب می‌شود. به لحاظ صنایع پتروشیمی در کشور مقام اول را دارا بوده و به لحاظ صنایع ذوب و فلزات مقام دوم و به لحاظ صنایع جانبی نیشکر منحصر به فرد است و مهم‌ترین تامین کننده شکر کشور، استان خوزستان است.

لذا مدیریت استانی با این شاخص‌های بی‌نظیر اقتصادی از اهمیت بسیار زیادی برای هر دولتی برخوردار بوده است.

بعد از پیروزی حجت‌الاسلام روحانی در یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری و انجام مراسم تنفیذ و تحلیف وی، حرف و حدیث اکثر فعالان سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، ورزشی و ... بحث حضور افراد در سمت‌ها و مناصب بوده که این فضا از انتخابات ریاست جمهوری و شوراها آغاز و به انتخاب وزرا، معاونان و نفرات در سطح کلان کشور ادامه دارد بعد از این گزینش‌ها این روزها حرف و حدیث محافل و نشست‌ها در کشور موضوع داغ انتخاب استانداران است که استان خوزستان با توجه به اهمیتی که در ابتدای این نوشتار به آن اشاره شد از این مقوله مسثنی نبوده و هر روز در محافل رسمی و غیر رسمی بحث تغییر استاندار خوزستان و احتمال تعیین فلان یا فلان گزینه مطرح می‌شود.

البته اگر چه از زمان تصدی سید جعفر حجازی در استانداری خوزستان که بیش از شش سال از آن می‌گذرد حرف و حدیث رفتن وی همواره در این مدت نقل محافل گوناگون بوده اما اصرار دولت‌های نهم و دهم در تثبیت مدیریت استان خوزستان به همه این شایعات و گمانه‌زنی‌ها خط بطلان کشید.

اما بعد از روی کار آمدن دولت یازدهم بحث تغییر استاندار خوزستان بسیار جدی شده است و در حال حاضر گزینه‌های زیادی مطرح شده‌اند که قصد داریم برخی از این گزینه‌ها را عموماً از منابع مختلفی همچون نمایندگان مردم خوزستان در مجلس و یا رسانه‌های رسمی و غیر رسمی به گوش می‌رسد را معرفی نماییم.

* مهدی بخشنده

یکی از گزینه‌هایی که توسط برخی طیف‌های میانه‌رو اصلاح‌طلب استان که عموما نماینده مردم اهواز در مجلس ششم بوده به وزارت کشور پیشنهاد شده «مهدی بخشنده» رئیس اسبق دانشگاه شهید چمران اهواز و معاون اسبق اقتصادی و برنامه‌ریزی وزارت جهاد کشاورزی در زمان محمود حجتی وزیر فعلی دولت یازدهم، معاون بنیاد مستضعفان و عضو هیئت علمی دانشگاه چمران اهواز است.

گفته‌ می‌شود برخی از وزرای کابینه از جمله وزیر جهاد کشاورزی نیز در حمایت از بخشنده نقش جدی دارند.

* محمدرضا شمسایی

محمدرضا شمسایی رئیس اسبق سازمان آب و برق خوزستان، شهردار اسبق اهواز نیز یکی از گزینه‌هایی است که برخی فعالان سیاسی خوزستان و نمایندگان مردم در مجلس به وزارت کشور پیشنهاد کرده‌اند.

* محمدرضا موالی‌زاده

محمدرضا موالی‌زاده نیز یکی از گزینه‌هایی است که طیف بیشتری از نمایندگان مردم خوزستان از وی حمایت کرده و به رئیس جمهور و وزارت کشور پیشنهاد کرده‌اند.

وی دارای تحصیلات دکترای پزشکی است و سه دوره نمایندگی مجلس و عضویت در هیئت رئیسه پارلمان را دوره‌های سوم تا پنجم را در سوابق خود دارد موالی‌زاده همچنین هم‌اکنون معاون وزیر کار، تعاون و امور اجتماعی را عهده‌دار است.

* عبدالحسین مقتدایی

عبدالحسین مقتدایی در دولت اصلاحات استانداری‌های خوزستان و هرمزگان را عهده‌دار بوده و از طیف حزب اعتماد ملی است.

وی از مقبولیت خوبی در زمان تصدی استانداری‌های خوزستان و هرمزگان برخوردار بود ولی زمان حضور در استانداری خوزستان انتقاد شدیدی به ضعف معاونت‌های وی وارد شد به طوری که نمایندگان زادگاهش آبادان تلاش گسترده‌ای برای جابه‌جایی وی انجام دادند.

مقتدایی در حال حاضر به عنوان عضو هیئت مدیره و مشاور شرکت ملی حفاری فعالیت می‌کند و در زمان بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت یازدهم نامه تندی خطاب به میرکاظمی وزیر اسبق نفت در دولت دهم و رئیس فعلی کمیسیون انرژی در دفاع از بیژن نامدار زنگنه منتشر کرد همین موضوع باعث شده که برخی از منابع نفتی از احتمال انتصاب وی به عنوان یکی از مدیران میانی وزارت نفت نیز خبر بدهند.

* جاسم جادری

جاسم جادری چهار دوره نمایندگی مردم دشت آزادگان در مجلس شورای اسلامی را در سوابق خود دارا است.

وی معاونت و مشاور وزیر نیرو را نیز در کارنامه خود دارد.

فعالیت در دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام و ریاست ستاد انتخاباتی حسن روحانی در استان خوزستان نیز از دیگر سوابق جادری است.

وی دارای دکترای علوم سیاسی است که گفته می‌شود در صورت عدم توفیق در گرفتن پست استانداری خوزستان به احتمال خیلی قوی ریاست یکی از سازمان‌های مهم استان خوزستان به وی پیشنهاد خواهد شد.

* سیدخلف موسوی

موسوی در چند روز گذشته از سوی برخی نمایندگان حوزه مرکزی خوزستان به وزارت کشور و حتی به شخص رئیس جمهور پیشنهاد شده است.

وی دارای کارشناسی ارشد مدیریت دولتی و فرمانداری‌های شادگان، دزفول و آبادان را نیز در کارنامه اجرایی خود دارا است.

موسوی به وجود مخالفت استاندار خوزستان مدتی قبل از ادغام وزارت خانه‌های صنعت، تجارت و بازرگانی به عنوان مدیر کل صنعت و معدن استان خوزستان مشغول فعالیت بوده که بعد از ادغام با حمایت طیف وسیعی از نمایندگان خوزستان در مجلس هشتم به عنوان مدیرکل کار، تعاون و امور اجتماعی منصوب شد.

* حمیدرضا مومنی

حمید رضا مومنی مدیر کل «اداره کل امور اقتصادی استانداریهای وزارت کشور»، عضویت در سرکنسولگری ج . ا . ا در استانبول، مشاور معاون وزیر کشور، «معاون برنامه ریزی و اداری مالی» استانداری خراسان  و مشاور استاندار همدان، بخشی از کارنامه سیاسی – اقتصادی وی را تشکیل می‌دهد.

مومنی همچنین نمایندگی اتاق بازرگانی صنایع و معادن خراسان جنوبی در اتاق بازرگانی صنایع و معادن کشور و ریاست انجمن صنفی صنعت تایر ایران و نیز معاون مدیرعامل «شرکت فروشگاه‌های زنجیره‌ای قدس» وابسته به  بنیاد مستضعفان،  مدیر عامل «شرکت کمباین سازی ایران» وابسته به سازمان اقتصادی آستان قدس رضوی،  معاون مدیرعامل «صندوق ذخیره فرهنگیان» را در کارنامه خود دارد.

گفته می‌شود وی مورد وثوق دولت کنونی بوده و استان‌های دیگری مانند خراسان رضوی، هرمزگان و سیستان و بلوچستان نیز خواهان حضور وی در استانداری‌های خود هستند.

در پایان...

البته در روزهای آینده گزینه‌های دیگری احتمالاً به لیست موجود افزوده می‌شود و به نظر می‌رسد دولت یازدهم با رایزنی با نمایندگان مردم خوزستان در مجلس، علمای استان به ویژه نماینده معزز ولی‌فقیه در استان خوزستان حضرت آیت الله موسوی جزایری گزینه‌ای توانمند را برای تصدی استانداری خوزستان برخواهد گزیند./ز
برچسب ها: مطرح ، گزینه ، سکان داری
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.