به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مرکز یزد
قدیمها زندگیهای خانوادگی شكل دیگری بود، دورهمنشستنهای خانوادگی هر شب در حیاط بزرگ یا در پذیرایی بزرگ خانه تشكیل میشد و بزرگترها و كوچكترها دور هم مینشستند و از همدیگر میگفتند. در كنار هم بودن، طرح مشكلات، كمك برای رفع آنها، تلقین عشق و محبت و آرامش ذهنیتی است مهمترین معانی است كه با مطرح شدن اسم «خانواده» در فكر انسان نقش میبندد.
اما امروزه به دلیل مشكلات و شیوه جدید زندگی كه وجود دارد در كنار هم بودن بین افراد خانواده بسیار كم شده كه همین موضوع به یكی از نگرانیهای جامعه تبدیل شده است
دکتر علی قدسی جامعه
شناس، در مورد شیوه جدید زندگی میگوید: یك سری مسائل وجود دارد كه بخشی از زندگی
امروز شدهاند. باید پذیرفت كه خانواده امروز بهتدریج ویژگیهای سنتی خود را از
دست میدهد و اگر در گذشته افراد یك خانواده درهمه بخشهای تولید مصرف، تفریحات، تصمیمگیریها
و حتی اقتصاد هم با یكدیگر تعامل داشتند. اما امروز اعضای خانواده در حوزه تولید
نقشی ندارند و یك واحد مصرف كننده شدهاند.
این استاد جامعه شناسیبیان داشت: شیوه معیشتی جدید خود به خود موجب تفكیك نقشها و جدا شدن اعضای خانواده در بسیاری از زمینهها میشود. به اعتقاد دكتر معیدفر، خانواده امروزی عمدتا نقش تولید مثلی دارد و بعد هم با بزرگ شدن بچهها خانواده قبلی از هم میپاشد و این برعكس دوران قدیم است كه بچهها همچنان در حاشیه خانواده بزرگ باقی میماندند و بعد از ازدواج با خانواده پدر و مادر در یك جا زندگی میكردند و یك فعالیت اقتصادی را دنبال میكردند.
اما در همین سالهای گذشته برخی از كارشناسان امور خانواده و متخصصان حوزههای اجتماعی، از متلاشی شدن نهاد خانواده در ایران به دلیل تن دادن به سبك زندگی مدرن فعلی خبر میدهند.
گرایش به تجرد گزینی و تن دادن به سبك زندگی جدید باعث شده دهه 90دهه فروپاشی نهاد خانواده در ایران باشدموضوعی كه دكتر معیدفر چندان با آن موافق نیست. او میگوید:اما مطرح كردن این بحثها در مورد جامعه ایران، زود است، زیرا هنوز نهادهای اجتماعی دیگر زور زیادی پیدا نكرده و مهم نشدهاند. ضمن آن كه خانواده همچنان دارای اهمیت بالایی است. بهرغم تمام این تغییرات اعضای خانواده به هم دلبسته هستند http://yjc.fa/serves12/