اسرائیل و مصر در مبارزه با گروه های مسلح صحرای سینا با یکدیگر همکاری می‌کنند، و دولت یهود به خاطر امنیت خود هم که شده علاقه دارد که ارتش مصر همچنان قدرتمند باقی بماند.

به گزارش سرويس بين‌ الملل باشگاه خبرنگاران به نقل ازروزنامه فرانسوی لاکروا ؛ این روزنامه در مطلبی به قلم ژوئل داوید نوشت، اسرائیل این خواسته بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر خود را از زمان سقوط حسنی مبارک، رئیس جمهور مصر، در سال 2011 رعایت کرده و پس از برکناری محمد مرسی، جانشین وی هم آن را ادامه داده است.

رهبران اسرائیل همچنین از جانب‌داری در این درگیری‌های داخلی خودداری کرده اند اما به ژنرال عبدالفتاح سیسی، وعده داده‌اند که از نفوذ خود استفاده کنند تا واشنگتن به کمک های سالیانه 1/5 میلیارد دلاری (معادل 1/3 میلیارد یورو) خود به مصر ادامه دهد.

ارتش که ذینفع اصلی این کمک آمریکاست، پانصد هزار نفر نیرو در اختیار دارد. آمریکایی ها از طریق این کمک، پیمان صلح اسرائیل و مصر را که در سال 1979 به امضا رسید و به پیمان کمپ دیوید معروف شد، تضمین کرده اند. ارتباط و تماس میان نظامیان و سرویس های اطلاعاتی دو طرف، حتی در دوران حکومت محمد مرسی نیز هرگز قطع نشده است.

اما در بیت المقدس، دیگر از بابت برکناری او نگرانی وجود ندارد. چرا که رهبر اخوان المسلمین، همان حزبی که جنبش حماس هم برآمده از آن است،در یک سال گذشته، حتی یک بار هم کلمه «اسرائیل» را بر زبان نیاورده است. ایهود باراک، وزیر اسبق دفاع اسرائیل، که از زندگی سیاسی کناره‌گیری کرده است، اعلام کرد که «همه جهان باید از سیسی پشتیبانی کنند».

ارتش‌های اسرائیل و مصر دارای منافع مشترکی هستند. هر دو ‌ انها به دنبال این هستند که از تبدیل شدن صحرای سینا به مرکز تروریسم اسلامی که توازن منطقه ای را بر هم می‌زند، جلوگیری کنند. شبه جزیره صحرای سینا 240 کیلومتر مرز مشترک با جنوب اسرائیل دارد. هزاران نفر از اعضای جهاد و القاعده برای ایجاد هرج و مرج در منطقه، در آنجا مستقر شده اند و به یک‌باره سلاح‌های فراوانی از لیبی و نیز از طریق تونل‌های ارتباطی با نوار غزه، به آنجا سرازیر شده است.

ارتش مصر صدها مورد از این تونل‌ها را تخریب کرده است. زره‌پوش‌ها و بالگردهای شکاری آن با چراغ سبز اسرائیل گروه‌های مسلح مستقر در صحرای سینا را مورد تعقیب قرار می‌دهند. زیرا براساس توافق کمپ دیوید، این منطقه، منطقه ای غیرنظامی اعلام شده است. در واقع، اکنون همکاری سرویس‌های اطلاعاتی مربوطه، از هر زمان دیگری نزدیک‌تر و منسجم تر است.

هفته گذشته، آمد و شد در فرودگاه غیرنظامی ایلات در اسرائیل، موقتاً متوقف شد. روز بعد، یک راکت موشک گراد به وسیله سیستم گنبد آهنین، رهگیری شد. نیروهای القاعده، که قصد گرفتن انتقام چهار شبه نظامی خود را که ادعا می‌کنند توسط پهپاد اسرائیلی در سینا کشته شده اند، داشتند، مسئولیت این شلیک را بر عهده گرفته‌اند.

ژنرال موشه یعالون، وزیر دفاع اسرائیل نیز بدون انکار رسمی، مختصراً این گونه واکنش داد که «ما به حق حاکمیت مصر احترام می‌گذاریم» و این همان چیزی است که «سیاست ابهام» نامیده می‌شود.
برچسب ها: اسرائیل ، مصر ، صلح ، بین الملل
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار