به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران ؛ نجيب ساويرس يکي از شخصيت هاي برجسته تجاري و سياسي مصر که با برکناري محمد مرسي موافق است در گفتگو با بلومبرگ گفت:« تا کنون نه کليسا به آتش کشيده شده اند. تعدادي از پاسگاههاي پليس غارت شده و يک افسر پليس در اثر آتش سوزي پاسگاه جان خودش را از دست داده است. ما در واقع از خودمان دفاع مي کنيم. اين افراد به دنبال ايجاد وحشت هستند.
آنها تهديد مي کنند و مي خواهند هر کاري دلشان مي خواهد انجام دهند. من نمي دانم واقعا بايد در قبال آنها چه کرد؟» سوالي که مطرح مي شود اين است که چه کسي بايد در اين مسئله مداخله کند؟ برايان کاتيلوس ، کارشناس مسائل سياسي در گفتگو با اين شبکه گفت:« به نظر من يکي از مهمترين بازيگران اين ميدان قطر و ترکيه هستند. اين دو کشور در گذشته روابطي با برخي از نيروهاي اسلام گرا داشته اند.
در حال حاضر خيلي ها تلاش مي کنند تا همه احزاب کمي عقب نشيني کنند تا کشور از لبه پرتگاه فاصله بگيرد. چند روز گذشته شرايط مصر از سوريه هم بدتر بوده است. مصر بزرگترين کشور عرب در دنيا است و ما نمي خواهيم شاهد آن باشيم که مصر راه سوريه را دنبال کند.
من طرفدار قطع کمک هاي آمريکا به مصر نيستم ولي در شرايط کنوني فکر مي کنم اين کار بايد عملي شود چون شرايط در مصر بسيار وخيم است و نيروهاي امنيتي مسئول اکثر خشونت ها هستند بنابراين آمريکا همه کمک هايش را به دولت مصر بايد متوقف کند.» باراک اوباما رئيس جمهور آمريکا در سخناني گفت:« ما مانورهاي نظامي مشترک با مصر را که قرار بود ماه آينده برگزار شود لغو مي کنيم. من از اعضاي امنيت ملي خواسته ام عواقب اقدامات دولت موقت مصر را ارزيابي کنند و اقداماتي را که ما در صورت لزوم در راستاي روابط آمريکا و مصر مي توانيم انجام دهيم بررسي نمايند.
آمريکا نمي تواند براي آينده مصر تصميم گيري کند.
اين کار وظيفه خود مردم مصر است. ما از هيچ حزب خاص يا شخصيت سياسي خاصي جانب داري نمي کنيم. در داخل مصر تلاش مي شود که آمريکا، غرب و يا عوامل خارجي ديگر را مسئول مشکلات جلوه دهند.» فرانک ويزنر سفير سابق آمريکا در مصر گفت:« مصر از بهار سال 2011 و زمانيکه ناآرامي ها در ميدان تحرير آغاز شد دچار فراز و نشيب هاي فراواني شده است. در ابتدا حکومت به دست نظاميان افتاد بعد انتخابات سراسري برگزار شد و نماينده اخوان المسلمين برنده انتخابات رياست جمهوري شد و قدرت را به دست گرفت.
سپس آنها به گونه اي رفتار کردند که گويي از حقوق مردم دفاع مي کنند. اوايل تابستان دوباره مردم به خيابانها آمدند و ارتش هم دوباره پا به ميدان گذاشت. اکنون هم که دولت موقت غير نظامي بر سرکار است و وضع فوق العاده در کشور اعلام شده است. دولت موقت مي خواهد کشور را به مسير درست براي رسيدن به دموکراسي هدايت کند و همينطور که مي بينيم اوضاع بسيار وخيم است.