به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران ، به نوشته این روزنامه، محمد البرادعی معاون مستعفی عدلی منصور رئیسجمهور موقت مصر در امور بینالملل، در نشست شورای دفاع ملی اعتراض خود را نسبت به تصمیم پایان دادن به تحصن اخوان المسلمین در میدان رابعه العدویه و النهضه اظهار کرد.
وی همچنین هر گونه موافقتش را با این تصمیم در جلسه کابینه تکذیب کرد و گفت: تحت هیچ شرایطی با چنین تصمیمی موافق نبودم.
محمد البرادعی پیشتر در استعفانامه خود عنوان کرده بود که راهحلهای جایگزینی برای پایان دادن به تظاهرات اخوان المسلمین که راه حلهای مورد قبولی بودند، وجود داشت که میتوانست ما را به آشتی ملی سوق دهد.
البرادعی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: امور همچون گذشته پیش رفت و تجربههای مشابه نشان داده است که در نهایت آشتی محقق خواهد شد اما به بهایی سنگین که به نظر من میتوانستیم جلوی آن را بگیریم.
محمد البرادعی در نامه خود به عدلی منصور نوشته بود: برایم سخت است که مسوولیت تصمیمهایی را بر عهده بگیرم که با آن موافق نیستم و از پیامدهای آن بیم دارم. من نمیتوانم مسوولیت ریخته شدن حتی یک قطره خون مردم را در برابر خدا، وجدان و مردمم برعهده بگیرم به ویژه اینکه ایمان دارم که میتوانست جلوی این همه خونریزی گرفته شود.
در عین حال یک منبع خبری نزدیک به البرادعی از جزئیات توافقنامهای که در آستانه اجرایی شدن بود، پرده برداشت که به موجب آن اخوانیها با خالی کردن نیمی از میدان رابعه العدویه و عدم برگزاری تظاهرات و عدم صدور بیانیهای در محکومیت خشونت موافقت میکردند و متقابلا دولت باید "سعد کتاتنی" و "ابو العلا ماضی" را آزاد کرده و برای رسیدن به توافقی گستردهتر قدم در روند سیاسی فراگیر میگذاشت.
این منبع خبری افزود: آمریکا، اتحادیه اروپا، امارات و قطر نیز از این توافقنامه استقبال کردند.
اما این منبع خبری معتقد است که تصمیم پایان دادن به تظاهراتها تصمیمی از پیش گرفته شده و به برکت تلاش برخی کشورهای حاشیه خلیج فارس بود آن هم به این بهانه که اخوانیها هرگز دنبال راه حل مسالمتآمیز نخواهند بود.