به گزارش
گروه استانهای باشگاه خبرنگاران رامین قاسمی در پاسخ به این سوال که آلرژی غذایی چیست، ادامه داد: آلرژی نوعی حالت ازدیاد حساسیت است که از طریق رویارویی با آلرژن خاصی اکتساب میشود و رویارویی دیگر بار با همان آلرژن، پیدایش توان پاسخدهی و واکنش را در پی دارد و آلرژی غذایی در اثر واکنش ایمنی غیرطبیعی یا تشدید شده نسبت به یک یا چند پروتئین موجود در بعضی غذاهای خاص ایجاد میشود.
وی در مورد علایم آلرژی گفت: علایم آلرژی غذایی عبارتند از خارش و تورم لب، دهان و حلق، ایجاد دانههای قرمز خارشدار و کهیر، تنگی نفس و خس خس که این علایم همیشه به صورت فوری و غیرمنتظره ایجاد میشود.
متخصص آسم و آلرژی در مورد شوک آنافیلاکتیک یا همان واکنش شدید و کشنده بیان کرد: نوعی واکنش سیستمیک شدید و گاهی کشنده در برابر ماده حساسیتزا مانند دارو، واکسن، بعضی از غذاها، سرم، زهر حشرات یا مواد شیمیایی است که ممکن است طی چند ثانیه تا چند دقیقه از زمان تماس با عامل آلرژیزا روی دهد و به طور شایع با اختلال تنفسی و جمع شدن عروق بر روی یکدیگر مشخص میشود.
وی در مورد راههای کاهش آلرژی تصریح کرد: اگر چه تستهای بسیاری برای تشخیص غذاهای آلرژیزا ابداع شده است، اما نمیتوان به آنها به طور کامل اعتماد کرد، روش حذف غذای مشکوک، دقیقترین راه آزمایش عدم تحمل غذایی است. در این روش، تمام غذاهایی که احتمال داده میشود میتوانند عدم تحمل ایجاد کنند به مدت چند هفته از رژیم غذایی فرد حذف میشوند و ممکن است در ابتدا علایم عدم تحمل تشدید پیدا کند.
قاسمی اضافه کرد: اگر نظیر آنچه که در اکثر موارد روی میدهد، علایم کاهش یابند، دوباره غذاهای حذف شده یکی یکی به رژیم غذایی افزوده میشوند تا معلوم شود کدام یک از آنها عود علایم عدم تحمل را به همراه دارد.