محمود بهمنی رئيس كل بانك مركزي در گفتگو با
خبرنگار باشگاه خبرنگاران در خصوص موضوع تفویض اختیار پرداخت تسهیلات قرضالحسنه به بانکها گفت: بانکها خودشان مکلف هستند که درباره پرداخت تسهیلات قرضالحسنه تصمیم بگیرند ضمن آنکه شورای پول و اعتبار سقف مورد نظر برای پرداخت قرضالحسنه به متقاضیان را تا 10 میلیون تومان در نظر گرفته است؛ در این رابطه من خودم طی دستورالعملی به بانکهای ملی و صادرات که بیشتر به بانک ملی بود تاکید داشتم که در این رابطه اقدامات لازم را به منظور پرداخت تسهیلات قرضالحسنه به متقاضیان انجام دهند.
وی افزود: موضوع قرضالحسنه به ویژه پرداخت آن یکی از موضوعات مهم نظام بانکی است .
باید در نظر داشته باشید که پرداخت منابع قرضالحسنه با توجه به منابع بانکها قابل اجرا است زیرا این منابع متعلق به سپردههای مردم است.
در برخی از موارد دیده شده است که بانکها صددرصد منابع خود را به صورت قرضالحسنه پرداخت کردهاند و دیگر منابعی برای پرداخت به متقاضیان در قالب قرضالحسنه ندارند به همین علت ما نمیتوانیم به آنها بگوییم که از سپردههای خود اقدام به پرداخت تسهیلات قرضالحسنه بکنند.
رئیس کل بانک مرکزی در ادامه بیان کرد: باید بانکها 5 درصد از منابع خود را نزد خود نگه داشته و نباید کل منابع خود را در قالب قرضالحسنه پرداخت کنند. بعضی مواقع دیده شده که بانکها بیش از توان خود اقدام به پرداخت تسهیلات کردهاند به طوری که برخی بانکها بالغ بر 111 درصد از منابع خود را در قالب قرضالحسنه پرداخت کردهاند. در بحث قرضالحسنه در مجموع 39 درصد از منابع بانکی را در قالب قرضالحسنه به متقاضیان قرض دادیم که این رقم امروز به 95 درصد رسیده است.
ما به بانکها این اختیار را دادهایم که تصمیمات لازم را خودشان در رابطه با پرداخت تسهیلات قرضالحسنه بگیرند .
یکی از اهداف قرضالحسنه تامین نیازهای خرد جامعه و نیازهای واحدهای کوچک از محل این منابع است که در سال گذشته ما توانستهایم به نهادهایی همچون کمیته امداد امام خمینی تسهیلات قرضالحسنه اعطا کنیم، ما تمام منابع قرض داده شده را پس میگیریم. این موضوع به هیچ عنوان با دستور رئیس مجلس شورای اسلامی مغایرت ندارد و به هیچ عنوان موازیکاری محسوب نمیشود ما به بانکها این اختیار را دادهایم که تصمیمات لازم را خودشان در رابطه با پرداخت تسهیلات قرضالحسنه بگیرند زیرا قرضالحسنه همان پساندازهای مردم است.
بهمنی در پایان در خصوص افزایش سرمایه بانکها تصریح کرد: امسال ما تکلیف کردیم که بانکها اقدامات لازم را برای فروش مازاد داراییهای خود اعم از شرکتهای سرمایهگذاری و تمام شرکتهای تحت پوشش خود انجام داده و مازاد داراییهایشان را تبدیل به افزایش سرمایه برای بالا بردن سرمایه بانکهای خود کنند تا با این افزایش سرمایه اقدام به بالا بردن میزان تسهیلات پرداختی به متقاضیان کنند.
سرمايه بانک مرکزي از 15 ميليارد ريال به 37 هزار ميليارد ريال افزايش يافته است وی عنوان کرد: سرمایه بانک مرکزی هم از 15 هزار میلیارد ریال در سالهای گذشته در مجمع عمومی امسال بانک مرکزی به 37 هزار میلیارد ریال افزایش یافت که اگر داراییهای دیگر را به آن اضافه کنیم سرمایه این بانک نزدیک به 50 هزار میلیارد ریال میشود که این امر مستلزم مجوز لازم است.
انتهاي پيام/