به تازگي صاحب فرزند شده‌ايد يا مي‌خواهيد در آينده صاحب فرزند شويد؟ پس دقت داشته باشيد كه اين مطلب حتما به كار شما مي‌آيد و با خواندن اين مطلب سؤالات شما در رابطه با نوزادتان حل خواهد شد.

به گزارش خبرنگار کلينيک باشگاه خبرنگاران؛ بايد يادتان باشد مهم‌ترين مسئله در حمام كردن كودك، داشتن امنيت و سالم  نگه‌داشتن كودك است. شما مي‌توانيد كودك‌تان را در سينك ظرفشويي یا دستشويي يا در واني كه داخل وان حمام شما جاسازي مي‌شود يا در واني كه مخصوص استحمام نوزادان است، بشوييد اما فقط بايد مراقب سلامت و امنيت او باشيد. براي مثال در سينك ظرفشويي مي‌توانيد يك حوله بزرگ پهن كنيد تا بچه در زمان استحمام سر نخورد و اگر هم سر خورد خطري متوجهش نشود. مهم‌ترين نكته هم اين است كه هيچ وقت تحت هيچ شرايطي كودك‌تان را تنها داخل آب رها  نكنيد.
 
زماني را انتخاب كنيد كه در آن مقطع زماني عجله نداشته باشيد و چيزي در كار شما اختلال ايجاد نكند. بعضي والدين دوست ندارند كودك‌شان را صبح، هنگاني كه هوشيار است و مي‌تواند از حمام لذت ببرد، حمام كنند. بعضي ديگر هم دوست دارند كه كودك را شب حمام كنند كه بعد از آن كودك راحت‌تر به خواب برود و زمان بيشتري بخوابد.
 
نياز نيست كه نوزاد تازه متولدشده‌تان را هر روز حمام كنيد، در واقع اگر نوزادتان را بيشتر از سه تا چهار بار در هفته حمام كنيد پوست او خشك خواهد شد. اگر در زمان تعويض پوشك او را حسابي شست‌وشو مي‌دهيد و هر روز يا روزي چند بار،‌ لباس‌هاي نوزادتان را تعويض مي‌كنيد در واقع او را به حد كافي تميز نگه مي‌داريد، اگر يك روز او را حمام نكرديد، كافي است صورت، گردن، شكم، و بين پاهاي كودك را با آب و دستمال تميز  بشوييد.
 
بهترين و مناسب‌ترين مقدار آبي براي استحمام كودك بسته به جثه كودك فرق دارد اما به‌طور معمول براي شست‌وشوي يك نوزاد مي‌توان تشت يا وان مخصوص كودك را به ارتفاع 5 تا 10 سانتي‌متر از آب گرم (نه داغ و نه سرد) آب كرد. براي آنكه بدن كودك سرد نشود هرچند لحظه يك بار كمي آب گرم روي او بگيريد. برخي متخصصان كودك مي‌گويند: اگر زماني كه كودك‌تان را در تشت يا وان كودك مي‌نشانيد آب تا گردن او برسد حالت آرامش بيشتري براي او ايجاد خواهد شد. در ضمن در تمام طول استحمام دست‌هاي‌تان را براي مراقبت از كودك در پشت او نگه داريد.
 
بهترين آب براي استحمام كودك آب گرم است. براي‌ آنكه كودك دچار سوختگي نشود بهترين كار اين است كه دماسنج در آب بگذاريد و دماي آب زير 50 درجه سانتي‌گراد باشد. حتي با  قرار دادن  دماسنج هم قبل از گذاشتن كودك در آب، دماي آب را با دست‌تان چك كنيد؛ چرا كه ممكن است درجه دماسنج درست نباشد. در ضمن هواي جايي كه كودك را در آن حمام مي‌كنيد هم بايد گرم باشد تا دچار افت درجه حرارت پس از حمام نشود. كودكي كه حمام شده خيلي سريع دچار لرز مي‌شود، براي همين بايد دماي جايي كه كودك در آن حمام مي‌شود و سپس از حمام به آنجا برده‌ مي‌شود مناسب و نسبتا گرم باشد.
 
نکته: به‌طور معمول توجه مي‌شود كه در آغاز صورت كودك و سپس سر و گردن او شسته شود و بعد به قسمت تنه و اندام‌ها برسيد. براي شستن قسمت‌هاي كثيف هم زمان بيشتري بگذاريد.
 
منبع: مجله زندگي ايده آل
برچسب ها: کودک ، حمام ، امنیت
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار