به گزارش
باشگاه خبرنگاران به نقل از انتشارات نيستان؛ داستان «تیرچراغ برق» از یک اتفاق شوع میشود، فردی با نام مالکی در صبح یکی از روزهای زندگیاش از تیر چراغ برق محل زندگیاش بالا رفته و اعلام میکند برای خودکشی قصد داد خود را از بالای آن به پایین پرتاب کند. ادامه داستان در نگاه نخست و به مطابق آنچه میتوان از پیش حدس زد تلاش عابران و افراد مرتبط با مالکی برای پایین آوردن وی از بالای تیر چراغ برق و منصرف کردن وی از خودکشی است اما داستان در ادامه با یک پایان شگفت انگیز همراه میشود.
مرد از خودکشی منصرف میشود اما با یک اتفاق اجازه نمیدهد که مدیر شرکتش که باعث اصلی این خودکشی بوده با اخراج او اعمال خلاف خود را ادامه دهد که چگونگی اجرای این تصمیم در داستان مشخص میشود.
«تیرچراغ برق» با وجود اختصار در متنش که چیزی بیش از 65 صفحه را در بر نمیگیرد به دلیل بهرهمندی از زبان کنایی و طنزی لطیف در متن، اثری در خور اعتنا به شمار میرود. از سوی دیگر ارائه نوعی تیپ شناسی از شخصیتهای مختلف حاضر در اجتماع پیرامونی ما که سه نویسنده این اثر آنها را در قالب شخصیتهایی با مشاغل مختلف ترسیم کردهاند نیز در نوع خود یکی از نقاط قابل توجه و هوشمندانه در ایجاد ساختار متن این کتاب به شمار میرود.
جدای از این انتخاب عبارات و اصطلاحات گفتاری و رفتاری صحیح برای هر یک از شخصیتهای حاضر در این فیلمنامه کوچک نیز باعث شده نویسندگان به صورتی قابل توجه در همذات پندارانه، ساختار ذهنیشان برای ارتباط با این اثر را اصلاح کنند.
در بخشی از این فیلمنامه میخوانیم:
پلیس: این امضاء یعنی تعهد دادی دیگه دست به این کارها نزنی. فهمیدی؟
مالکی مغموم سرتکان میدهد. پلیس دستبند را باز میکند.
سکانس ـ روز ـ داخلی ـ اتاق رئیس شرکت
دری باز میشود. مالکی شکست خورده با پروندهای در دست از اتاق رئیس خارج میشود. رئیس پشت سرش تا دو در میآید.
رئیس: (به منشی) ایشون اخراجن. از فردا حق ورود به شرکت رو ندارن
منشی: بله. چشم
سکانس ـ روز ـ داخلی ـ اتاق تیموری
دولتخواه: بیخود کرده، حق نداشته اخراجت کنه.
مالکی: (مغموم و شکست خودره) حق داشته یا نداشته این حکم اخراج منه؛ بعلاوه دو هزار تومن بدهی
تیموری: بدهی واسه چی؟
مالکی: (مظلومانه قبض را نشان میدهد) مالیات شهرداریه؛ برای استفاده تبلیغاتی از تیر چراغ برق!
سید مهدی شجاعی پیش از این تجربه نویسندگی فیلمنامههایی چون «کمین» و «آخرین آبادی» را داشته است و آثار مشترکی مانند «بدوک» ، «دیروز بارانی» را به همراه مجید مجیدی و «چشم خفاش» و «قله دنیا» را با همکاری بهزاد بهزاد پور تالیف کرده است.
مجید مجیدی نیز جدای از کارنامه موفق خود در فیلم سازیة مولف فیلم نامههایی چون «بچههای آسمان»، «رنگ خدا» و «بید مجنون» است.
کتاب «تیرچراغ برق» را انتشارات کتاب نیستان با قیمت4800 تومان منتشر کرده است./ص