رضا سعيدي، معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي مشهد در گفتگو با خبرنگار كلينيك باشگاه خبرنگاران گفت: در واقع داخل ادويه نمك يك يوني به نام سديم موجود است كه باعث افزايش فشار خون مي شود.
وي افزود: فشار خون بالا به چشم، كليه، مغز و بقيه ارگان هاي مختلف صدمه وارد مي كند و در حقيقت پايه اصلي فشار خون استفاده بسيار از نمك مي باشد.
وي اذعان داشت: متاسفانه آمار دقيق مصرف روزانه 1/5 گرم مي باشد اما مصرف نمك در غذاي ايراني ها يك مقدار بيشتر از حد زمان است و همچنين بايد گفت نمك حتي براي بعضي از افراد مفيد هم هست، افرادي كه فشار خون پايين دارند مي توانند از نمك استفاده كنند و در بيماراني كه فشار خون بالا دارند به صورت برعكس عمل مي كند و افرادي كه نارسايي كليه دارند بايد نمك را از غذايشان حدف كنند.
وي توصيه كرد: براي استفاده از نمك بايد از نمك هاي يددار تصفيه شده استفاده كرد و بايد به تاريخ مصرف آنها توجه كرد كه بيش از يك سال نگذشته باشد و در نور و رطوبت قرار نگرفته باشد./ح