
وی ادامه داد: توسعه اقتصادی کشور در سایه صنعت گردشگری نیازمند توجهی جدی برای پایداری رشد و درآمدزایی این صنعت است.
دبیر کل انجمن موسسات و مراکز آموزشی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ایران، با تاکید بر نقش برنامه ریزی در توسعه صنعت گردشگری اظهار داشت: باتوجه به عدم اختصاص منابع مادی و انسانی مورد نیاز این صنعت، موجب شده که با وجود سابقه کهن، ایران از جایگاه واقعی خود در دهكده جهانی و البته صنعت گردشگری بازبماند.
مجمع با بیان اینکه نوسانات چشمگیر آمار گردشگری در کشور را نشانگر برنامه ريزي هاي ناموفق در اين حوزه دانست و افزود: صنعت گردشگری در ایران، طی سالیان گذشته به سهم قابل قبولی درمحاسبه درآمد ملی دست نیافته و در حالي که پتانسيل جذب گردشگر در کشور فراهم است، هر سال اين صنعت با چالش جدیدي رو به رو می شود.
وی با اشاره به اینکه تمرکز فراوان بر مقوله جذب گردشگران خارجی در سال های اخیر، ما را از توجه به رونق بخشیدن به گردشگری داخلی غافل داشته است، تصریح کرد : رونق بخشیدن به گردشگری داخلی تمريني براي تقویت زیرساختهای گردشگری در کشور محسوب شده که در بلندمدت بستر مناسبی برای پذیرایی از گردشگران خارجی را ایجاد می کند.
وی افزود : متاسفانه هنوز آثار باستانی، فرهنگی و طبیعت گردی نزدیک ترین مقاصد گردشگری در استان های همجوار به دلیل شرایط اقتصادی، ضعف خدمات رسانی و نبود زیر ساخت ها برایمان ناشناخته مانده است.
این در حالی است که بر اساس بند 3 اصل 43 قانون اساسی، تنظیم برنامه اقتصادی کشور بایستی به گونه ای باشد که هر فرد بتواند علاوه بر تلاش شغلی، فرصت و توان خودسازی معنوی، سیاسی و اجتماعی و ... را داشته باشد.
دبیر کل انجمن موسسات و مراکز آموزشی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ایران در ادامه رشد آمار گردشگران را مقطعی دانست و افزود: به دلیل شرایط خاص اقتصادی و نوسانات نرخ ارز شاهد رشد آمار گردشگران داخلی و خارجی بودیم ولی تضمین پایداری و تداوم این روند در گرو برنامه ریزی های دولت در راستای ایجاد شرایط و امکانات توسعه صنعت گردشگری است .