به گزارش
گروه استانهای باشگاه خبرنگاران عطاءالله مهدیپور اظهار کرد: کرم هیلیوتیس هر ساله خسارتهای بسیاری به مزارع گوجه فرنگی کشور به ویژه منطقه گچساران وارد میکند.
وی افزود: برای کنترل این وضعیت از زنبورهای گونه(Bracon) که متعلق به خانواده براگونیده و از نسل زنبورهای ریز به شمار میرود، استفاده میشود.
رئیس اداره جهاد کشاورزی گچساران تصریح کرد: در این پروژه افزون بر 50 هزار زنبور در سطح 50 هکتار از مزارع منطق گچساران رهاسازی شده است.
مهدیپور ادامه داد: این پروژه با همکاری مدیریت حفظ نباتات کهگیلویه و بویراحمد، مدیریت جهاد کشاورزی و حفظ نباتات گچساران به صورت رایگان و در مناطق امامزاده جعفر(ع)، پشهکان، لیشتر و خیرآباد انجام شده است.
وی با تشریح این پروژه گفت: این زنبورها پس از فلج کردن لاروهای آفت میوه گوجه فرنگی، اقدام به تخمگذاری روی بدن لارو کرده و از این طریق نه تنها سبب کنترل جمعیت آفت و کاهش خسارت میشوند، بلکه جمعیت زنوبرهای مفید را نیز افزایش میدهند.
مهدیپور ابراز داشت: برای رهاسازی نوبت اول در هر هکتار یکهزار عدد زنبور ماده زنبور براکون رهاسازی شد که با توجه به شعاع پرواز بالای این زنبور با استفاده از پنج لیوان هر کدام محتوی 200 عدد زنبور رهاسازی در هر هکتار انجام شد.
وی با بیان اینکه رهاسازی دور دوم براساس ارزیابی مزارع صورت میگیرد، افزود: با توجه به تأثیرات نامطلوب باقیمانده سموم بر سلامتی مصرفکنندگان و مشکلات زیست محیطی ناشی از آن این روش به عنوان یک روش کنترل بیولوژیکی دارای اهمیت است.
مهدیپور در پایان از نصب 10 عدد تله فرمونی در غرب و شرق گچساران برای ردیابی کرم گوجه فرنگی خبر داد.