به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از شبکه جوییش نیوز ؛ اين شبکه اضافه کرد انتقال سلاح به شورشيان سوري همچنين با اين احتمال روبرو است که اين سلاحها به دست گروههاي افراطي بيفتد. گروههاي جهادي سراسر خاورميانه و حتي فراتر از آن از زمان آغاز درگيريها در سوريه براي پيوستن به شورشيان به سوريه سرازير شده اند. اين هفته دولت قرقيزستان تاييد کرد که شماري از جوانان خانه هاي خود را در آسياي شمالي ترک کرده اند تا به شورشيان سوري بپيوندند.
به گفته مسئولان قرقيز شماري از اين جنگجويان به بهانه تحصيل در روسيه، سوچي و کشورهاي منطقه بالتيک والدين خود را فريب مي دهند و پس از ترک کشور براي پيوستن به گروههاي شبه نظامي عازم ترکيه مي شوند. به گفته سازمان هاي اطلاعاتي قرقيزستان در واقع هدف اصلي آنها حضور به جنگ داخلي در سوريه است.
شماري از اين جنگجويان نيز از اروپا به سوريه مي روند به طوريکه دولت آلمان اعلام کرده است هفتصد شبه نظامي از اتحاديه اروپا براي پيوستن به شورشيان سوري عازم ترکيه شده اند. بان کي مون دبير کل سازمان ملل نيز اخيرا از کشورهاي غربي خواست به شورشيان سوري سلاح ندهند و تاکيد کرد تنها فرايند سياسي مي تواند به جنگ داخلي در سوريه پايان دهد. بان کي مون همچنين گفته است روسيه و آمريکا از وي خواسته اند که نشستي در چارچوب سازمان ملل براي پايان دادن به جنگ داخلي در سوريه تشکيل دهد با اين حال اعتراف کرد که هنوز در اين مسير دشواريهايي وجود دارد.
اخيرا مسايل زيادي دادن سلاح به شورشيان سوري مطرح شده است با اين حال بان کي مون گفت بايد از اين اقدام جلوگيري شود. وي گفت من از همه طرفهايي که بر دو طرف نفوذ دارند مي خواهم کرد دادن سلاح به دو طرف را متوقف کند زيرا اين اقدام موجب وخامت اوضاع خواهد شد. وي تاکيد تنها راه حل بحران در سوريه فرايند سياسي است.
بيانيه دبير کل سازمان ملل در حالي منتشر شد که اسد اعلام کرد محموله اي از موشکهاي پيشرفته از سوريه دريافت کرده است. اسراييل و آمريکا مسکو را تحت فشار قرار داده بودند که از دادن سلاح به رژيم سوريه خودداري کند. اتحاديه اروپا اخيرا تحريم تسليحاتي گروههاي شورشي سوريه را لغو کرده است و کشورهاي اروپايي مي توانند بدون هيچ محدوديتي به شورشيان سوري سلاح بدهند.