به گزارش باشگاه خبرنگاران کرمانشاه
گيوه از دو قسمت كفي و رويي تشكيل مي شود. كفي معمولاً از لاستيك و
چرم است ولي رويي از نخ مي باشد. تا قبل از پيدايش صنعت لاستيك سازي، گيوه كش
ها در كرمانشاه زير كلاش ها را از پوست گاوميش تهيه مي كردند و رويه آن را از نخ
يا ابريشم مي بافتند كه اكثر اعيان از آن استفاده مي كردند. با پيدايش صنعت
لاستيك براي كارگران و كشاورزان زير لاستيك به كار مي بردند. نوع دوم كلاش معروف به
كلاش اورامي است كه گيوه باف هاي آن منطقه كه به « دوم » شهرت دارند. در نهايت
استادي زير گيوه را از كهنه پارچه كه كوبيده مي شود و با روده خشك حيوانات كه تيره
مي گويند به هم وصل مي كنند كه از لحاظ فرم و طرح با گيوه هاي كرمانشاه و هرسين
كاملاً متفاوت است .
مهمترين
انواع فرآورده هاي گيوه بافي عبارتند از دم پايي،
پاشنه بلند، گيوه عاج دار، پشت بسته، كفشي، حوله اي، منجوقي، قيصري، جاوي،
توري و ملكيمی باشد/س