رييس انجمن پسته كشور با اشاره به موقعيت خاص استان فارس در زمينه توليد پسته گفت: به زودي شعبه اي از انجمن پسته ايران در فارس تشكيل مي شود.

 

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مرکز فارس ، محسن جلال پور فارس را چهارمين استان پسته خيز كشور دانست و گفت: ساماندهي توليدكنندگان و صادركنندگان پسته فارس هدف از ايجاد شعبه اي از انجمن پسته در اين استان مي باشد.

وي ادامه داد: طي سه دهه اخير پسته جايگاه اول صادرات غير نفتي كشور را دارا بوده و اين مهم باعث نگاه ويژه فعالين اقتصادي به صنعت مذكور شده است.

رييس انجمن پسته ايران به اقليم و شرايط مناسب آب و هوايي فارس در زمينه توليد پسته اشاره كرد و گفت: استان كرمان كه سال ها خاستگاه پسته ايران بوده است طي ده سال آينده با توجه به بحران آب در منطقه مركزيت توليد پسته ايران را از دست خواهد داد و در اين راستا فارس يكي از استان هايي است كه انجمن پسته ايران حساب جدي براي توليد پسته بر روي آن باز كرده است.

جلال پور در ادامه با اشاره به اينكه صنعت پسته در حال حاضر بدون پشتيباني بخش هاي مختلف توليد توانسته روي پاي خود بايستد و در 19 استان كشور جاي خود را باز كند، گفت: در حال حاضر حدود 400 هزار هكتار از باغات كشور به توليد پسته اختصاص داده شده است كه در اين راستا ساليانه 200 هزار تن پسته در كشور توليد مي شود و اين ميزان توليد علاوه بر ايجاد 150 هزار اشتغال مستقيم، ساليانه 5/1 ميليون دلار ارز آوري براي كشور به همراه دارد.

اين مقام مسؤول ادامه داد: توليد پسته با مصرف كمتر از 5/1 درصد آب كشاورزي كشور بيش از 40 درصد از صادرات بخش كشاورزي را تأمين مي سازد كه در اين خصوص نه تنها ارز آوري قابل توجهي براي كشور به همراه دارد بلكه پرچمي براي معرفي جمهوري اسلامي ايران به 70 كشور دنيا مي باشد.

جلال پور اذعان داشت: در حال حاضر كشور به سمتي مي رود كه تشكل هاي بخش خصوصي بايد بسياري از مسؤوليت ها را بپذيرد و ما در اين راستا مجبور به افزايش تعداد تشكل ها در كشور هستيم و اين موضوع را با جديت دنبال مي كنيم.

وي به فعاليت و علاقه مندي توليدكنندگان و صادركنندگان پسته در فارس به تشكيل شعبه اي از تشكل پسته در اين استان اشاره كرد و گفت: همزمان با راه اندازي شعبه اي از انجمن پسته در فارس و تعدادي ديگر از استان ها، تشكل ملي پسته در كشور ايجاد خواهد شد.

رييس انجمن پسته ايران در خصوص مزاياي تشكيل انجمن پسته در فارس گفت: تشكيل NGO ها و نهادها و تشكل ها مي تواند به ارتقاي سطح كيفي محصولات توليدي استان كمك كند.

جلال پور يادآور شد: در طول سال هاي گذشته انجمن پسته ايران موفق به انجام فعاليت هاي گسترده اي در زمينه توليد و صادرات شده است به گونه اي كه در حال حاضر 85 درصد از پسته توليدي كشور صادر مي شود، ضمن اينكه فرآيند توليد اين محصول با تكنولوژي روز همراه است.

رييس انجمن پسته ايران گفت: انجمن پسته فارس از نيمه دوم خرداد سال جاري رسماً فعاليت خود را آغاز خواهد كرد.

رئيس انجمن پسته ايران در خصوص عدم وجود پسته در سبد خانوارهاي ايراني، گفت: سالانه حدود 15 تا 20 هزار تن پسته در كشور مصرف مي‌شود كه البته بايد اين ميزان افزايش داشته باشد.

جلال‌پور تاكيد كرد: افزايش 5/2 برابري نرخ ارز در ايام پاياني سال گذشته باعث افزايش 5/2برابري نرخ پسته شد اما در همان ايام سه هزار تن پسته به طور مستقيم وارد مراكز عرضه و فروش شد.

وي افزود: پسته از سبد خانوارهاي ايراني حذف نشده اما در حال برنامه‌ريزي هستيم كه در ايام خاص مثل شب يلدا و ايام نوروز پسته به طور مستقيم و با نرخ مناسب وارد بازار شود.

رييس سازمان جهادكشاورزي فارس نيز گفت: در طي چند سال گذشته سطح زير كشت پسته فارس با افزايش 40 درصدي همراه بوده است.

مهرزاد خرد سطح زير كشت پسته فارس را در حال حاضر بيش از 22 هزار هكتار اعلام كرد و گفت: متوسط عملكرد توليد پسته در سال گذشته در فارس 1500 كيلوگرم در هكتار بوده است.

وي كل توليد پسته خشك فارس را نيز در سال گذشته حدود 18 هزار و 500 تن عنوان كرد و گفت: با بارور شدن درختان پسته درآينده ميزان سطح زير كشت و توليد اين محصول هم خواني پيدا خواهند كرد.

رييس سازمان جهاد كشاورزي فارس اظهار داشت: پاسخ گويي به نياز كشاورزان استان از مهم ترين اولويت هاي جهادكشاورزي فارس مي باشد كه در اين راستا تلاش مي شود با تخصيص اعتبارات بيشتر و پرداخت اين اعتبارات در قالب تسهيلات به كشاورزان بتوانيم بخشي از مشكلات آنان را حل كنيم./س

برچسب ها: فارس ، تولید ، پسته
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.