به گزارش
حوزه وبگردي باشگاه خبرنگاران؛ "جليلي 92 همان احمدي نژاد 84 است"، "احمدينژاد 2 آمد"، "جليلي؛ ورژن جديد احمدينژاد" و ...
اينها بخشي از تيترها و تحليلهايي است كه اين روزها مخالفان جليلي به طور گسترده مطرح ميكنند، عمده منطق و استدلال آنها "مشابهتسازي سعيد جليلي و محمود احمدينژاد" است تا در نهايت چنين نتيجهگيري شود كه نبايد به جليلي اعتماد كرد و در صورت رئيسجمهور شدن وي، بسياري از مشكلات و اقدامات اشتباه احمدينژاد تكرار خواهد شد اما در پس اين مقايسه معالفارق؛ مغلطه سادهاي گنجانده شده كه قابل تامل است.
افراد و جريانهايي كه امروز براي نفي جليلي اصرار بر مقايسه ميان وي و احمدينژاد دارند، خواسته يا ناخواسته اين دو را در "نقاط قوت" يكديگر مقايسه ميكنند، به عبارت ديگر وقتي سادهزيستي سعيد جليلي با سادهزيستي احمدينژاد مقايسه ميشود و در پس آن نتيجهگيري ميشود كه اين يك نقطه منفي در كارنامه جليلي محسوب ميشود؛ بيش از هر چيز دست خالي مخالفان جليلي آشكار ميشود چرا كه وي در مقايسه با نقاط منفي احمدينژاد داراي اشتراك خاصي نيست.
به عنوان مثال، جليلي در طول دوره 6 ساله حضور خود در شوراي عالي امنيت ملي كشور نشان داده بسياري از نقاط ضعف احمدينژاد را ندارد و علاوه بر سادهزيستي، مردمي بودن، پركاري و ... كه همان نقاط قوت رييس جمهور فعلي است، فردي بسيار كم حاشيه است كه در عين حال از مواضع انقلابي و اصولي خود ذرهاي كوتاه نيامده است.
جليلي در عين تقواي سياسي؛ مرزبندي روشني با جريانهاي موازي مدعي اصولگرايي، تكنوكراتها و سياستبازان دارد و رصد دقيق مواضع و رفتارهاي سياسي وي نشان ميدهد، "عقلانيت انقلابي" شاهكليد تفسير كنشهاي سياسي او محسوب ميشود.
جليلي در عين حال نه تنها بواسطه عملكرد خود طي سالهاي اخير، ولايتمداري خود را نشان داده است بلكه تاكيدات وي در اولين حضور انتخاباتياش در برنامه گفتگوي ويژه خبري مبني بر فصلالخطاب بودن "قانون" نشان ميدهد نوع نگرش او به قانون و لزوم پايبندي به آن چگونه است؛
چرا كه كارنامه وي طي سالهاي گذشته نيز به گونهاي است كه هيچ فردي قانونستيزي يا اصرار بر دور زدن قانون آن را در جليلي مشاهده نكرده و با توجه به اين پيشينه مشخص، تاكيدات امروز وي نسبت به اين مساله را نميتوان نوعي شعار انتخاباتي و لحظهاي توصيف كرد.
با اين تفاسير بيشتر ميتوان سطح استدلال و منطق افرادي كه اين روزها سعي ميكنند با مقايسه نقاط قوت جليلي و احمدينژاد، نقاط ضعف احمدينژاد را به جليلي نسبت دهند، تشخيص داد.
بيان تحليلهاي عجيب، غيرمنطقي و كينهتوزانهاي مانند اينكه چون احمدينژاد هم انسان سادهزيستي بود - و هنوز هم هست - ولي در بسياري از موارد ديگر موفق عمل نكرد، پس حتما جليلي هم همانطور خواهد بود! و پرايد سوار شدن جليلي و روحيه مردمي مثالزدني وي يك نقطه ضعف بزرگ براي اوست؛ همه و همه نشان مي دهند دست مخالفان جليلي براي مقابله گفتماني با وي تا چه حد خالي است و بالعكس اين مدل رفتارها حاكي از آن است كه جليلي همان فردي است كه طبق فرمايشات رهبر معظم انقلاب در نخستين روز سال 92؛ داراي نقاط قوت احمدينژاد منهاي نقاط ضعف اوست.
"اميرحسين ثابتي"
انتهاي پيام/