به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از شبکه تلويزيوني راشاتودي ؛ الن براون گفت: بانکها در نظام اقتصادي آمريکا و اروپا نقش بسيار زيادي در فضاي اقتصادي و مالي دارند. درواقع، نهاد مالي همانند بانک مرکزي آمريکا، کنترل کننده شبکه مالي کشور است. بانکهاي بزرگ و کوچک در آمريکا با اعطاي وامهاي بسيار به مردم سبب گسترش فرهنگ مقروض بودن در کشور مي شوند.
درواقع، مي توان گفت هرمي عظيم از بدهي در آمريکا شکل گرفته است. اين کوه عظيم بدهي ها روز به روز بزرگتر مي شود و بار آن بر دوش مردم سنگيني مي کند. سرانجام روزي اين کوه پوشالي بدهي ها فرو مي ريزد. سياستهاي مالي که براي حل اين مشکل عظيم تدوين و اجرا مي شود نتيجه اي ندارد. بايد به فکر راهکاري اساسي و زيربنايي در اين زمينه بود. نظام بانکي آمريکا بجاي آنکه به فکر کمک به مردم در شرايط دشوار باشد به فکر منافع خودش است و مي خواهد بهره هاي بيشتري از اين شرايط ببرد.
البته اين مشکل فقط به آمريکا محدود نمي شود. تاثيرات اين مشکل در کشورهاي ديگر نيز کاملا محسوس است. بايد به فکر وضع قوانين شديدي براي کنترل فعاليت بانکها بود و نظام بانکي و مالي را بيش از پيش تحت کنترل درآورد. نمي توان اجازه داد بانکها در نظام اقتصادي غرب، فعاليت افسارگسيخته داشته باشند. چنين فعاليتي سبب بروز مشکلاتي جدي مي شود همانند بحراني که در حال حاضر در يونان شاهد آن هستيم.
وي در ادامه افزود:اعتراضهاي مردمي نشان مي دهد آنها قرباني اين رويه و نظام بانکي شده اند. دولتها براي خروج از اين مشکلات به اجراي سياستهاي رياضت اقتصادي و کاهش بودجه هزينه اي و عمومي خود در کشوري همانند يونان روي آورده اند. با اين سياست، بودجه بخشهايي ازقبيل نظام مستمري بگيري کاهش مي يابد. درنتيجه ، مي بينيم که مردم معمولي قرباني اين وضع مي شوند. سقوط مالي چند سال پيش در آمريکا و اروپا دقيقا همين مسئله را به روشني نشان داد. بايد نظام متفاوتي در عرصه جهاني براي کنترل شبکه مالي و بانکي جهان وضع شود. بانکها نمي توانند هرکاري که مي خواهند انجام بدهند.