مدیر کل دامپزشکی مازندران در گفتگوبا خبرنگار باشگاه خبرنگاران مازندران گفت ، در بازرسی و نظارت دقیق بر تولید و عرضه محصولات با منشا دامی ، به کمک تکنولوژی ملکولی واکنش زنجیره ای پلیمراز و با استفاده از ژن های مسقر بر DNA میتوکندری ، مستمرا محصولات پروتتینی این واحدها را تحت کنترل دقیق خود قرار داده است.
مختاری افزود : در این روش از ویژگی های DNA میتوکندری و ژن های مسقر بر روی آن طی واکنش زنجیره ای پلیمراز (PCR) به همراه نشانگرهای ملکولی طول قطعات برش یافته و همچنین به کمک آغازگرهای (Primers) اختصاصی گونه ای (ژن سیتوکروم b میتوکندری)، برای تعیین منشا گونه ای گوشت استفاده می شود.
وی تصریح کرد : در آزمایشگاه مرکز بررسی بیماری های طیور مازندران (دوک) ، ابتدا DNA محصول پروتئینی ، طی فرایند استخراج (Extraction) تهیه و توسط دستگاه ترمال سایکلر تکثیر می یابد؛ سپس به تانک الکتروفورز منتقل و در نهایت با استفاده از اشعه ماوراء بنفش (UV) باندهای تشکیل شده نمایان می گردند.
مدیر کل دامپزشکی مازندران گفت: بدین ترتیب از تکنیک PCR برای تشخیص گوشت گونه های گاو ، گوسفند ، بز ، مرغ ، خوک و اسب به کمک آغازگرهای اختصاصی هر گونه حیوانی استفاده می شود.
مختاری ، سانتریفیوژ یخچالدار ، میکروتیوب فیلتردار ، دستگاه ترمال سایکلر ، باندهای نمایان بر روی ژل، مربوط به گونه های مختلف حیوانی ، دستگاه نمایان ساز و دستگاه الکتروفورز به همراه شانه و سمپلر (UV) را به عنوان تجهیزات مورد استفاده در آزمایش PCRنام برد ./س