نعمتالله معروفی در گفتگو باخبرنگار باشگاه خبرنگارانافزود: بستني سرشار از مواد معدني کلسيم، فسفر و حاوي ويتامينهاي E ، D ، A و K است.
وی افزود : ماده اصلي تشکيل دهنده بستني شير است و در صورتي که شير پاستوريزه و بهداشتي نباشد، ميتواند ناقل بيماريهايي مثل تبمالت شود.
مدیرگروه بهداشت محیط و حرفهای دانشکده علوم پزشکی نیشابور عنوان کرد: زرده تخممرغ که از مواد تشکيلدهنده بستني بهعنوان يکي از اصليترين منابع آلودهکننده بستني است که ميتواند انتقال سالمونلا را به شدت افزايش دهد و در مدت 12 تا 72 ساعت بعد از مصرف، علائمي مانند تب، دل پيچه، اسهال بهوجود آورد.
معروفی ادامه داد: هر چند افراد ممکن است بعد از چند روز حتي بدون درمان بهبود يابند اما کودکان، سالمندان، زنان باردار و بهطور کلي کساني که سيستم ايمني ضعيفي دارند بايد تحت درمان قرار گيرند.
وی عنوان کرد: بستنيهاي سنتي اغلب بهدليل نگهداري نامناسب شير و عدم بررسي دقيق تخم مرغ به کار رفته در آن غير بهداشتي هستند و توصيه ميشود اينگونه بستنيها را از مكانهايي كه داراي مجوز هستند و در محل كارگاه توليد، به فروش ميرسند خريداري كنند. /س