رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: در تغذیه باغات با چالکود حداکثر جذب صورت می‌گیرد و به دلیل فقر مواد آلی خاک‌های استان نتایج چشمگیری را در افزایش کمی و کیفی محصولات به دنبال دارد.

 

به گزارش باشگاه خبرنگاران بیرجند؛ غلام‌رضا هادربادی اظهار داشت: اجری سیاست‌ها، روش‌های حمایتی و بیمه‌ای، فراهم آوردن زمینه‌های لازم برای تامین و توزیع نهاده‌های کشاورزی و دامی از عمده وظایف سازمان جهاد کشاورزی است.

وی اقدامات لازم به منظور ایجاد تشکل‌های غیر دولتی مورد نیاز بخش کشاورزی، تهیه استانداردها و ضوابط لازم در زمینه تاسیسات و زیرساخت‌ها برای تولید‌ کنندگان بخش کشاورزی را از دیگر فعالیت‌های سازمان جهاد کشاورزی برشمرد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی کشاورزی ارگانیک را کشاورزی بدون استفاده از مواد شیمیایی غیر طبیعی عنوان کرد و افزود: کشاورزی سالم و رسیدن به کشاورزی ارگانیک در خراسان جنوبی با برنامه‌های مبتنی بر مدیریت تلفیق آفات، کاهش مصرف سم، افزایش مصرف مواد و عوامل بیولوژیک و سموم زیستی است.

هادربادی استفاده از عوامل غیر رسمی در کنترل آفات مانند زنبور شکارگر کرم گلوگاه انار در سرایان و فردوس را در برنامه‌ریزی برای استفاده بهینه از منابع آبی و اصلاح روش‌های آبیاری مناسب دانست.

وی با بیان اینکه در خراسان جنوبی استفاده‌ از کودهای آلی و غیر شیمیایی ترویج شده، اضافه کرد: در استان با استفاده از کودهای آلی کنترل ورود مواد شیمیایی به باغات از مواد مناسب و سازگار با طبیعت بدون بقایای مضر استفاده شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی تصریح کرد: استفاده از کودهای آلی و غیر شیمیایی سبب اصلاح بافت خاک، کاهش املاح و مواد مضر خاک در خراسان جنوبی می‌شود.

هادربادی تغذیه باغات با چالکود را یکی از روش‌های اصولی در راستای افزایش عملکرد کمی و کیفی محصولات در خراسان جنوبی دانست و گفت: در تغذیه باغات با چالکود با حفر چاله‌هایی به ابعاد 40*40*40 و پر کردن آن با مواد آلی و عناصر غذایی توصیه می‌شود بر اساس آزمایش‌های آب و خاک اقدام به تغذیه باغات شود.

وی با اشاره به فقر مواد آلی خاک‌های خراسان جنوبی اذعان داشت: در تغذیه باغات با چالکود حداکثر جذب صورت می‌گیرد و به دلیل فقر مواد آلی خاک‌های استان نتایج چشمگیری را در افزایش کمی و کیفی محصولات به دنبال خواهد داشت.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با اشاره به تغذیه باغات با محلول‌پاشی متذکر شد: روش فروت‌ست در زمان متورم شدن جوانه‌ها و بعد از برداشت محصول صورت گرفته و همچنین محلول‌پاشی در طول فصل رشد با توجه به نتایج آزمایشات آب و خاک و برگ توصیه می‌گردد.

وی خاطر نشان کرد: استفاده از کودهای زیستی و ورمی کمپوست در دستور کار کارشناسان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی قرار دارد./س

برچسب ها: چالکود ، محصول ، کشاورزی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.