طبق آمار بیش از 48 درصد جمعیت ایران بیش از نیازشان به انرژی مواد غذایی مصرف می کنند.

دکتر زهرا عبدالهی رئیس دفتر بهبود تغذیه ی جامعه ی وزارت بهداشت در گفتگو با خبرنگار علمی باشگاه خبرنگاران گفت: طبق آمار میزان مصرف نمک در کشور ما دو برابر استاندارد جهانی است یعنی اگر افراد باید کمتر از 5 گرم در روز نمک مصرف کنند ایرانی ها به طور متوسط بین 10 تا 12 گرم نمک مصرف می کنند که همین ماده ی غذایی ناچیز علت بسیاری از ابتلا به پرفشاری های خون محسوب می شود.
 
وی ادامه داد: تغییر الگوی غذایی ایرانیان یعنی افزایش مصرف غذاهای آماده و کاهش مصرف سبزیجات و میوه جات منجر به افزایش بیماری های غیر واگیر همچون چاقی و اضافه وزن شده است به طوری که طبق آمار حدود نیمی از جمعیت 15 تا 64 سال کشور دچار چاقی و اضافه وزن هستند ،همچنین حدود 48 درصد جمعیت ایران بیش از 120 درصد نیازشان به انرژی مواد غذایی مصرف می کنند و همین امر منجر به اضافه وزن و چاقی و روند رو به گسترش فشارخون، دیابت و بیماری های قلبی عروقی شده است.
 
وی با بیان اینکه عدم تحرک هم با رفتارهای تغذیه ای دست به دست هم داده اند و به شیوع فشارخون دامن زده اند عنوان کرد ماده ی موثره ی نمک سدیم است که طبق استاندارد افراد باید روزانه 2 هزار و 200 میلی گرم سدیم مصرف کنند که دریافت مردم کشور ما دو برابر این مقدار است.
 
عبدالهی با تاکید بر اینکه مشکل تغذیه ای ما ریشه در فرهنگ غلط غذایی دارد تصریح کرد: اگر بتوانیم با فرهنگسازی پولی را که صرف خرید چیپس و پفک و تنقلات بی ارزش دیگر می کنیم جایگزین مواد غذایی سالم مثل میوه، سبزی و لبنیات کنیم به طور چشمگیری می توانیم میزان آمار ابتلا به بیماری های غیر واگیر را کاهش دهیم.
 
رئیس دفتر بهبود تغذیه ی جامعه ی وزارت بهداشت خاطر نشان کرد: در همین راستا وزارت بهداشت در قالب یک طرح ملی به نام ارتقای ملی فرهنگ و سواد تغذیه ای به دنبال افزایش سواد تغذیه ای تغذیه ی مردم است تا مردم با بودجه ای که در اختیار دارند بتوانند انتخاب های سالم تغذیه ای داشته باشند./ع2
برچسب ها: غذا ، بهداشت ، سدیم
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار