به گزارش باشگاه خبرنگاران اراک اگرچه ممکن است بتوانید ترکیباتی که منجر به ایجاد بوی بد سیر در دهان می شوند را خنثی کنید ولی همچنان بوی این ترکیبات سولفور از طریق ریه و بازدم شما به مشام میرسند. اما اثر بخشی این درمانها قابل بحث است چرا که تا حد قابل ملاحظهای بوی سیر را کاهش خواهند داد.
روشهای موثر برای رهایی از بوی بد سیر
موثرترین روش برای این مورد، حذف مکانیکی ذرات سیر و ترکیبات فرار سولفور از دهان است انجام این کار با مسواک زدن دندانها، کشیدن نخ دندان، استفاده از دهان شویه و تمیز کردن زبان با مسواک و یا وسایل مشابه، تا مقداری موثر است. تمیز کردن زبان نیز روشی بسیار موثر در از بین بردن ترکیبان سولفور از دهان است.
لیست زیر موارد دیگری است که قبل یا بعد از انجام موارد فوق در حذف بوی سیر از دهان شما تاثیر خواهد داشت. البته بهتر است بدانید هیچ یک از این موارد نمیتواند جای حذف فیزیکی ذرات سیر را در دهان بگیرد در غیر این صورت تنها زمان کوتاهی شاهد از بین رفتن بوی بد سیر از دهان خود خواهید بود و این بو دوباره برمیگردد.
جعفری بخورید: در اکثر موارد در بسیاری از دستورات غذایی که از سیر استفاده شده از جعفری نیز استفاده میشود چرا که استفاده از جعفری در خنثیسازی بوی بد سیر از دهان موثر است. پس بهتر است پس از مصرف سیر، جعفری بخورید.
هل، نعنا، رازیانه، میخک بخورید: این دانه و گیاهان دارویی نیز مانند جعفری کمک موثری در خنثیسازی و پوشش دادن به بوی بد سیر در دهان خواهند کرد.
لیمو بخورید: لیمو در از بین بردن بوی بد سیر از دهان مفید است. این میوه همچنین دارای خواص ضد باکتری است و باکتریها از بین میبرد. پس از خوردن سیر، یک تکه لیمو بمکید. همچنین شستن دستها با آب لیمو برای از بین بردن بوی سیر از دستها کمک خواهد کرد.
چای بنوشید: چای، به خصوص چای سبز و چای نعنایی دارای پلی فنول است که به کاهش ترکیبات فرار گوگرد کمک میکند. پس نوشیدن چای را همراه یا پس از مصرف سیر امتحان کرده و شاهد نتایج مثبت آن باشید.
آدامس بدون قند بجوید: جویدن آدامس بدون قند، بوی بد سیر را در دهان پوشش داده و در از بیرون راندن ذرات آن که ممکن است در بین دندانها باقی مانده باشد موثر است.
شیر بنوشید: طی یک بررسی که در سال 2010 صورت گرفت مشخص شد نوشیدن شیر در کاهش بوی بد سیر از دهان تاثیر دارد.
طبق یافتههای محققان در این بررسی، محتوای چربی در شیر به رفع این بو کمک میکند بنابراین مصرف شیر پرچرب نسبت به شیر کمچرب موثرتر خواهد بود و این تاثیر در صورتی مشخص خواهد شد که شیر با سیر مخلوط شده و با هم مصرف شوند.
دانههای قهوه بجوید: افراد مختلفی گزارش دادهاند که جویدن دانههای قهوه به کاهش بوی سیر از دهان کمک موثری خواهد کرد.
قرصهای بدون بوی مکمل سیر مصرف کنید: اگر از سیر تنها به خاطر خواص درمانی آن استفاده میکنید، میتوانید به استفاده از مکملهای بدون بوی سیر نیز فکر کنید./س