به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران کرمان ، مردم محلی به این زیرخاکی طبیعی" اگهر" می گویند که در عمق 30سانتیمتری خاک در نزدیک ریشه های درختان در زمین های معتدل یافت می شود .
با اهالی روستای رمشک همراه می شویم تا این زیرخاکی ها را پیدا کنیم" دادخدا" که تخصص زیادی در پیدا کردن این زیرخاکی دارد این چنین می گوید : هرسال در این فصل همزمان با بارندگی و رعد وبرق" اگهر "پیدا می شود ، البته باید زمستان باران خوبی باریده باشد.
صابر بهزادی از روستای اشکوتویه و راهنمای گروه در این باره می گوید : " اگهر " معمولا در کوهپایه ها و آبرفتها وجود دارد و نشانه وجود آن نیز ترک خوردن خاک است که می توان به آرامی با داس آن را از دل خاک بیرون آورد .
توی این فصل مردم در کوه و دمن به دنبال" اگهر" می گردند ، بالاخره این زیرخاکی را می یابیم ، وقتی که از دل خاک بیرون می آید تازه متوجه می شویم که این همان قارچ خوراکی است ، مردم تا غروب چند کیلو قارچ جمع می کنند.
" اگهر" در گونه های مختلف به رنگهای سفید ، قرمز ، خاکستری ، بنفش و سیاه دیده می شود و مردم منطقه به صورت کباب و سرخ شده مصرف می کنند که بسیار خوشمزه است .
دکتر خیر خواه ، سرپرست شبکه بهداشت شهرستان منوجان در خصوص خواص دارویی این قارچ خوراکی می افزاید : قارچ ماده غذایی مقوی است که مصرف آن برای کاهش قند خون و بیماری های چشمی مفید است.
وی تصریح می کند : با توجه به آزمایش های که روی این نمونه قارچ انجام شده به وجود انتی اکسیدان برای درمان سرطان دست یافته اند.
گفتنی است : " اگهر" در حوضه خلیج فارس هر کیلو 500 دلار به فروش می رسد که محل رویش آن بیشتر در استانهای کرمان ، هرمزگان و فارس است .
دهستان رمشک در فاصله 150 کیلومتری شهرستان قلعه گنج از توابع استان کرمان یکی از رویش گاههای این قارچ خوراکی است ./ب