به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از روزنامه واشنگتن پست ؛ مطالعات دقيق آماري در آمريکا حاکي از آن است که سياهپوستان به مراتب بيشتر از سفيدپوستان در خشونتها با سلاحهاي گرم، کشته ميشوند. به علاوه، اکثر قربانيان سفيدپوستِ سلاحهاي گرم در آمريکا بر اثر خودکشي جان خود را از دست مي دهند، اما سياهپوستان اکثراً توسط ديگران به قتل ميرسند. تحليل آمارهاي جمع آوري شده توسط مرکز کنترل و پيشگيري از بيماريها در آمريکا موسوم به «سي دي سي» نشان مي دهد که احتمال مرگ يک شخص سفيدپوست در آمريکا براثر خودکشي با سلاح گرم، پنج برابرِ کشته شدن وي با سلاحهاي گرم توسط اشخاص ديگر است. از سوي ديگر، به ازاي هر سياهپوست که با سلاح گرم خود را ميکشد، پنج سياه پوست ديگر توسط ساير مردم، به قتل ميرسند.
نظرسنجيها نشان ميدهد، سياهپوستان به مراتب بيش از سفيدپوستان حامي اِعمال کنترلهاي قانونيِ شديد بر خريد و فروش سلاحهاي گرم به شهروندان معمولي در آمريکا هستند. صرفنظر از نژاد افراد، در ميان تمامي شهروندان آمريکايي، روستاييان، طبقات کشاورز و ساکنان شهرهاي کوچک، بيشترين حمايت را از آزادي کاملِ خريد و فروش سلاح هاي گرم از خود نشان مي دهند. پس از اين گروه، افراد و خانوارهايي در که حومه شهرهاي بزرگ و متوسط آمريکايي زندگي مي کنند حامي خريد و فروش آزادانه سلاح ها گرم در آمريکا هستند. ساکنان مراکز شهرهاي بزرگ و پرجمعيت آمريکا که شاهد بيشترين ميزان جنايات مرگبار در محله هاي خود، به خصوص در مناطق فقيرنشين و سياهپوستنشين هستند، کمترين حمايت را از دسترسي آزاد به سلاح هاي گرم مي کنند و تمايل دارند قوانيني براي محدود کردنِ افتادن اين سلاح هاي مرگبار به دست شهروندان معمولي، به خصوص به دست افراد داراي سوء سابقه جنايي يا داراي مشکلات روحي-رواني هستند.
محل زندگي افراد در آمريکا نيز بر نوع مرگشان تأثيرگذار است. مثلاً در مراکز شهرهاي بزرگ، احتمال قتل با سلاح هاي گرم به مراتب بيشتر است. اين در حالي است که در مناطق روستايي، عامل اصليِ کشته شدن با سلاحهاي گرم، انتحار و خودکشي است. ايالت هاي مونتانا و وايومينگ که بيشترين ميزان سرانه سلاحهاي گرم را در آمريکا دارند و ايالت هاي کشاورزي و روستايي محسوب ميشوند، بالاترين نرخ خودکشي را در ميان تمامي ايالت هاي آمريکا دارا هستند. از سوي ديگر، در ايالت هاي ماساچوست و نيويورک که سرانه مالکيت سلاح هاي گرم در آنان از همه ايالت هاي اين کشور پايين تر است، ميزان خودکشي ها نيز به مراتب کمتر است.
به علاوه، واکنش ها به قتل و خودکشي در آمريکا بسيار متفاوت است. مثلاً واکنش ها به قتل، به خصوص تيراندازي هاي گسترده که منجر به قتل عام در مدارس، دانشگاهها يا ساير مراکز عمومي ميشود، واکنشهاي شديد و درخواست تغيير قوانين مربوط به سلاح هاي گرم را به دنبال دارد. اين در حالي است که خودکشي با سلاح گرم، صرفاً فاجعهاي شخصي يا خانوادگي تلقي مي شود که واکنش خاصي را از سوي جامعه به دنبال ندارد. اين در حالي است که ميزان تلفات در آمريکا بر اثر خودکشي با سلاح هاي گرم، تقريباً دو برابر قتل با همين سلاح ها است.
دانيل وبستر، رئيس مرکز جانز هاپکينز براي تحقيقات درباره سياستگذاري در خصوص قوانين مربوط به سلاح هاي گرم، گفت اصولاً مسئله انتحار از بحث سياستگذاري و قانونگذاري درباره سلاحهاي گرم در آمريکا کاملاً غايب است. وي افزود، در دسترس بودن سلاح هاي گرم، حقيقتاً احتمال خودکشي و مؤثر بودن آن (منجر به مرگ شدن آن) را به مراتب بيشتر مي کند، اما اکثر مردم به اين مسئله توجه ندارند.
اين در حالي است که ميل به خودکشي در افراد، اکثراً قابل درمان است و اينگونه تمايلات در اشخاصي که دچار افسردگي يا نوميدي شده اند، به هيچ وجه دائمي نيست. چه بسا اشخاصي که در برهه هايي از زندگي خود ميل به خودکشي پيدا کرده بودند، اما با دخالت ديگران يا درمان روانپزشکان از اين ميل دست کشيده، و پس از بهبودِ مجددِ اوضاع زندگيشان، چه قدر تمايلات گذشتهي خود را به انتحار، احمقانه و حتي مضحک مي پندارند. لذا اگر سلاح هاي گرم در دسترس افراد نباشد، پديده خودکشي بسيار کاهش خواهد يافت. کارشناسان روانکاوي در آمريکا مي گويند، به هيچ وجه تصادفي نيست که در ايالت هايي که سرانه مالکيت سلاح هاي گرم کم است، ميزان خودکشي نيز به همان مقدار پايين است. از سوي ديگر، شرايط در ايالت هاي داراي سرانه مالکيت بالاي سلاح هاي گرم، دقيقاً بر عکس است و آمار خودکشي در اين ايالت ها بسيار بالا است.
يکي از اساتيد دانشگاه ميشيگان که در اين زمينه تحقيقات گسترده اي کرده گفت، يکي از مؤثرترين روش ها براي کاهش قتل و انتحارهاي گسترده در آمريکا، کاهش دسترسيِ شهروندان معمولي به سلاح هاي گرم و اتخاذ تدابيري است تا استفاده از اين سلاح ها براي هرکس که بخواهد، به راحتي مهيا نباشد.