بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی در حال بررسی واگذاری زمین به تشکیلات خودگردان فلسطین به نشانه حسن نیت در آستانه سفر باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا به منطقه خاورمیانه است.

به گزارش سرويس بين‌ الملل باشگاه خبرنگاران  به نقل از خبرگزاری شین‌هوا ، اوباما قرار است در نخستین سفر به خاورمیانه به عنوان رئیس جمهور آمریکا در دومین دور ریاست جمهوری خود ، بیستم ماه مارس وارد اسرائیل شود .

روزنامه معاریو در شماره روز سه شنبه خود نوشت این اقدام بخشی از مجموعه اقدامات دولت اسرائیل در قبال تشکیلات خودگردان فلسطین از جمله آزادی صد و بیست و سه زندانی فلسطینی و انتقال سلاح های سبک است .

بنابر این گزارش ، اسرائیل کنترل دو جاده در کرانه باختری رود اردن را به تشکیلات خودگردان فلسطین واگذار خواهد کرد . یکی از این دو جاده منتهی به شهر فلسطینی جدید «‌ روابی »‌ و دیگری منتهی به شهر طولکرم است .

معاریو نوشت این اقدامات دولت اسرائیل همچنین شامل تصویب برنامه هایی برای ساخت ده روستای فلسطینی است که هم اکنون مقامات اسرائیلی آن را غیرقانونی می دانند .

این روزنامه در ادامه نوشت توافق درباره این اقدامات جدید دولت اسرائیل در نشست های نتانیاهو با تونی بلر فرستاده ویژه کمیته چهارجانبه خاورمیانه به دست آمد .

نتانیاهو در سخنانی در نشست بزرگترین لابی طرفدار اسرائیل در آمریکا موسوم به آیپک گفت : « اسرائیل به دنبال صلح با همسایگان فلسطینی خود است تا یک بار برای همیشه به این درگیری پایان دهد . »

مقامات فلسطینی اعلام کردند امیدوارند سفر آینده اوباما به منطقه نشانه هایی از آمادگی برای کمک به احیای تلاش ها به منظور برقراری صلح در خاورمیانه به دنبال داشته باشد.

آنها در عین حال افزودند مذاکرات درباره صلح در خاورمیانه تنها زمانی می تواند ازسر گرفته شود که واشنگتن رویکردی سرسختانه در قبال اسرائیل در پیش بگیرد .

فلسطینیان مدتهاست ابراز امیدواری کرده اند آمریکا مذاکرات جدی با اسرائیل را ازسر بگیرد اما پس از آنکه کاخ سفید اعلام کرد اوباما قصد ندارد در سفر خود به خاورمیانه هیچ گونه ابتکار صلح جدیدی را دنبال کند ، امید فلسطینیان در این زمینه با ناامیدی روبرو شد .

اسرائیل از زمان جنگ سال هزار و نهصد و شصت و هفت خاورمیانه ، کرانه باختری رود اردن و شرق بیت المقدس را به اشغال خود درآورد و از آن زمان تاکنون پیوسته در حال گسترش شهرک های یهودی نشین در این مناطق بوده است .

فلسطینیان فعالیت های شهرک سازی اسرائیل را مهم ترین عامل بن بست برسر راه مذاکرات صلح مستقیم بین دو طرف می دانند . مذاکرات صلح بین اسرائیل و فلسطین از سال دو هزار و ده با بن بست روبرو بوده است .

اسرائیل سال دو هزار و ده تحت فشار شدید آمریکا موافقت کرد فعالیت های شهرک سازی خود را به طور موقت به حال تعلیق درآورد تا از این طریق به ازسرگیری مذاکرات صلح بین دو طرف کمک کند اما اسرائیل پس از پایان یافتن این توقف موقت شهرک سازی بلافاصله فعالیت هایش را در این زمینه ازسر گرفت و به درخواست های واشنگتن برای تمدید این توقف موقت توجهی نکرد .

فلسطینیان امیدوارند بتوانند کشوری مستقل در همه سرزمین هایی که اسرائیل آنها را در سال هزار و نهصد و شصت و هفت به اشغال خود درآورده است تشکیل دهند .

این موضع فلسطینیان با حمایت گسترده جامعه بین المللی روبرو شده است اما نتانیاهو از بازگشت به مرزهای هزار و نهصد و شصت و هفت خودداری می کند .
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار