به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران سنندج، عضو هیت علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان با اشاره به آخرین آمار ثبت شده در سال گذشته، 119 مورد ابتلا به سرطان مری در هر دو جنس مرد و زن گزارش شده است.
فوق تخصص کبد و گوارش افزود: اختلال در بلع غذا و گیرکردن لقمه و موادغذایی جامد را از علائم بالینی این سرطان در افراد برشمرد و اظهار داشت: هر بار گیر کردن لقمه به معنی ایجاد سرطان مری نیست و با توجه به اینکه گیر کردن لقمه غذا در این سرطان پیش رونده است بنابراین فرد مبتلا ابتدا در بلع مواد غذایی جامد، نیمه جامد و مایعات دچار اختلال میشود و در موارد وخیم بیمار حتی در بلع آب دهان دچار مشکل می شود.
شیخ اسماعیلی نوشیدن مایعات بویژه چای داغ، مشروبات الکلی، استعمال دخانیات، مصرف غذاهای کپک زده و حاوی نیترات، خوردن مایعات قلیایی، چاقی، مصرف اغذیه نمک سود، و کمبود ویتامین های A وe ، روی، سلنیم در درازمدت را از عوامل خطر در ابتلا به سرطان مری برشمرد.
وی در پایان مصرف مواد غذایی فوق، عدم نوشیدن مایعات داغ و مراجعه زودهنگام به پزشک در صورت مشاهده هر نوع اختلال در بلع غذا در پیشگیری و کنترل این سرطان را موثر دانست./س