به گزارش
گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران
از پايگاه خبري پليس، سرهنگ"ناصر فرشيد امروز در نشست خبري با اهالي رسانه گفت: فعاليت پليس شامل دو نوع پيشگيري وضعي و اجتماعي است كه پيشگيري وضعي با حضور فيزيكي گشت هاي انتظامي انجام مي شود .
وي افزود: پيشگيري اجتماعي از سوي پليس نيازمند مشاركت عمومي است بطوري كه هوشياري مردم در همه زمينه ها از اقدامات پليس موثر تر بوده و هرجا مردم هوشيارتر باشند شاهد امنيت بهتري هستيم كه اصحاب رسانه توانسته اند در اين امر نقش مهمي را ايفا كرده و به يك موفقيت و رسالت مهم دست يابند.
رئيس پليس پيشگيري فرماندهي انتظامي استان كرمان با اشاره به وقوع سرقت ها و كشف آن در استان بيان كرد: در سال جاري در استان كرمان با وقوع سرقت هاي متعددي روبرو بوديم كه سرقت لوازم و قطعات داخل خودرو بيشترين آمار وقوع را به خود اختصاص داده است.
وي اظهار داشت: با توجه به اين موضوع و بررسي هاي صورت گرفته صحنه جرم مشخص شد، سهل انگاري و بي توجهي به توصيه ها و رعايت نكردن حداقل هاي امنيتي ، سبب اصلي وقوع اين نوع سرقت است.
وي بيان كرد: لازم است مالكان خودرو در زمان پارك از پاركينگ هاي عمومي داراي نگهبان استفاده كرده، قبل از ترك خودرو از بالابودن شيشه و قفل بودن درب ها مطمئن شوند ضمن اينكه از پارك كردن خودرو در نقاط خلوت و پرت و از به جا گذاشتن هرگونه سند، مدرك ، كيف و يا شيء كه سبب جلب توجه سارقان شود ، خودداري كنند.
"فرشيد" گفت: سرقت موتورسيكلت بعد از سرقت از داخل خودرو بيشترين آمار وقوع را به خود اختصاص داده كه مي توان با رعايت چند نكته مهم ولي پيش پا افتاده از آن جلوگيري كرد.
وي افزود: مجهز كردن موتورسيكلت به قفل چرخ و يا قفل كردن آن به وسيله زنجير به يك شيء ثابت، استفاده از پاركينگ عمومي براي پارك، در اختيار نذاشتن موتورسيكلت فروشي به افراد ناشناس براي تست ، استعلام آن قبل از خريد و نقل و انتقال آن از طريق مراجع قانوني، مهمترين نكات براي پيشگيري از سرقت اين نوع ويسله نقليه است.
"فرشيد" گفت: سرقت از منزل به عنوان رده سوم سرقت ها، نسبت به مدت مشابه سال قبل 15 درصد رشد داشته كه بي توجهي هاو سهل انگاري ها در رعايت حداقل هاي نكات ايمني بيشترين علت وقوع آن است.
وي بيان كرد: استفاده از حفاظ مناسب روي ديوار حياط و تجهيز درب هاي شيشه اي و پنجره ها به نرده هاي مشبك ، اطمينان از قفل بودن درب ها قبل از ترك منزل، قرار ندادن كليد منزل در زير جاكفشي و يا گلدان هاو...، تعويض توپي قفل در هنگام مراجعه به منزل جديد و سخن نگفتن از ميزان دارايي هاو وجود اشياء با ارزش منزل با افراد غريبه از نكات مهم در پيشگيري از سرقت است.
وي اظهار داشت: بازنكردن درب ورودي بر روي افراد غريبه، درخواست كارت شناسايي ماموران انتظامي، آب ، برق، گاز، آمار و....، انعكاس گزارش حضور افراد معتاد مظنون به خلافكاري ، جابه جايي هاي مشكوك در نزديكي محل سكونت به مراكز انتظامي نيز به پيشگيري از وقوع سرقت منزل كمك زيادي مي كند.
رئيس پليس پيشگيري استان خاطر نشان كرد: با توجه به تصويب ستاد كل نيروهاي مسلح در راه اندازي مراكز خدمات حفاظتي و مراقبتي تحت نظارت پليس ،مجتمع هاي مسكوني ، تجاري و ....مي توانند از نيروهاي اين مراكز در پيشگيري و حفاظت محل استفاده كنند.
وي بيان كرد: تشكيل اين مراكز هم به اشتغال زايي كمك شاياني كرده و هم در تامين امنيت اماكن و محلات ، بطوري كه پليس نيز بر عملكرد اين مراكز نظارت مستقيم دارد.
وي بيان كرد: در حوزه مبارزه با سرقت ها ،با تلاش هاي انجام شده 50 درصد از سرقت هاي بوقوع پيوسته كشف شده اند و تلاش براي دستگيري عاملان و مابقي آن ادامه دارد./ف