به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران "آبس نعمتی"، اظهار کرد: اصولاً افراد متوجه نیستند که روحیه خوب و بد آنها از اندیشههای مثبت و منفی خودشان ناشی میشود و آنچه که در جامعه بیشتر رواج دارد، وجود اندیشههای منفیگونه در موقعیتهای مختلف است، بنابراین لازم است که با شناخت این نوع اندیشهها، تفکرات و اندیشههای مثبت را در زندگی خود به کار گیرند.
وی افزود: همین امر در مورد روحیه خوب افراد نیز صادق است. وقتی افراد روحیه خوب و خوشحالی را از خود نشان میدهند، ناشی از تفکرات و اندیشه مثبت آنها است. از این نظر افراد باید آگاه باشند که افکار منفی و ناکارآمد و افکار مثبت نقش بسیار مهمی در بهداشت روانی آنها ایفا میکند.
نعمتی خاطرنشان کرد: استفاده از واژههای منفی از قبیل "من توانایی انجام این کار را ندارم"، "میدانم که وضع بدتر از این خواهد شد"، "چرا بدبختی همیشه به سراغ من میآید" و دهها خطای شناختی دیگر به افکار منفی افراد کمک میکند و میتواند موجب تضعیف اعتماد به نفس آنها شده و از مثبتاندیشی دور کند.
وی اظهار کرد: بنابراین لازم است افراد در روابط بین خود با دیگران خصوصاً در روابط بین همسری افکار و اندیشههای مثبت را در خود پرورش دهند. مثبتاندیشی یعنی توانایی اندیشیدن به یک مسئله یا مشکل به طور مثبت از جنبههای مختلف است که لازم است افراد در این زمینه مهارتهای تفکر خلاق را نیز یاد بگیرند و به کودکان نیز از همان کودکی این نوع مهارتها را یاد بدهند.
این روانشناس تأکید کرد: به عنوان مثال در زمینه روابط بین همسران باید به جای تمرکز بر نقاط ضعف و کمبودها، به توانمندیها، صداقت و نکات مثبت طرف مقابل توجه شود. از آنجایی که بعد از ازدواج همسران نسبت به یکدیگر دیدگاه انتقادی بیشتری پیدا میکنند.
وی یادآور شد: بنابراین افزایش و کسب مثبتاندیشی در این زمینه در بین آنها ضروری است. مثبتاندیشی نسبت به همسر به معنای خوب دیدن همسر، علاقه داشتن به او و داشتن احساس مثبت نسبت به وی است. تا زمانی که همسران چنین احساسی نسبت به یکدیگر پیدا نکنند همواره با تفکرات انتقادی و منفی به انتقاد یکدیگر خواهند پرداخت و در این زمینه از اندیشه مثبت به دور خواهند بود.
منبع:خبرگزاری ایسنا