مسوول روان‌شناسی هیأت پزشکی- ورزشی استان قزوین اعلام کرد: دیابت بیماری خاموشی است و استان قزوین جزء سه استان نخست کشور در ابتلا به این بیماری است و در بین کودکان شیوع بیشتری پیدا کرده است که اگر جلوی شیوع آن گرفته نشود عواقب جبران ناپذیری در پی خواهد داشت.

به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران، مرتضی طاهری امروز در اولین همایش سلامت، کنترل وزن وفعالیت‌های بدنی که در آمفی‌تئا‌تر مجموعه ورزشی الغدیر استان قزوین برگزار شد، اظهار کرد: بر اساس آخرین آمار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور، بیش از 64 درصد افراد در ایران مبتلا به چاقی هستند و بیماری دیابت نیز به بیماری قرن تبدیل شده است.

مسوول روان‌شناسی هیأت پزشکی- ورزشی استان قزوین عنوان کرد: بین دیابت و چاقی شکمی ارتباط مستقیمی وجود دارد و در چاقی میزان چربی اطراف قلب، کبد و ریه مورد بررسی قرار می‌گیرد.

وی گفت: در بررسی سه دبیرستان دخترانه استان، دانش‌آموزان به طور میانگین دچار سه تا پنج کیلوگرم چاقی شکمی از نوع احشاء داخلی بودند که در آینده منجر به بیماری عروق کرونری قلب و دیابت می‌شود.

طاهری ادامه داد: در این سه دبیرستان به طور میانگین دانش‌آموزان 12 کیلوگرم اضافه وزن داشتند که این آمار در جامعه آماری ۵۰۰ نفری، بسیار خطرناک است.

وی توضیح داد: تا پیش از این دانشمندان اعتقاد داشتند که هر سلول چربی در صورت دریافت کالری زیاد فقط متورم می‌شود ولی تحقیقات جدید نشان می‌دهد که با افزایش کالری، سلول چربی متورم و در ‌نهایت هرسلول چربی تقسیم مضاعف پیدا می‌کند و یک سلول به دو سلول تقسیم می‌شود.

مسئول روان‌شناسی هیأت پزشکی- ورزشی استان قزوین عنوان کرد: در سه دبیرستان مورد بررسی، 78 درصد دانش آموزان دچار تحلیل عضله بودند که تحلیل عضلانی در ستون فقرات منجر به ایجاد پشت گرد در فرد بیمار می‌شود و کار مقاومتی از سائیدگی مفصل و فاصله افتادن بین استخوان‌ها جلوگیری می‌کند.

وی ابراز کرد: 70 درصد وزن بدن را آب تشکیل می‌دهد و کم نوشی آب یکی از دلایل افزایش چربی در بدن محسوب و استرس نیز یکی دیگر ازعوامل چاقی به شمار می‌رود.

طاهری اظهار کرد: برخی عقیده دارند که با کم خوردن وتحمل گرسنگی میزان چربی آنها کاهش پیدا می‌کند ولی این عقیده تصوری باطل است؛ زیرا تحمل گرسنگی بدن را برای افزایش چربی مستعد‌تر می‌کند و زمانی که آنزیم‌های تجزیه کننده چربی کاهش می‌یابد، آنزیم‌های ذخایر چربی افزایش پیدا می‌کنند.

وی بیان کرد: دو نوع چاقی سیبی شکل و گلابی شکل وجود دارد که بیشتر خانم‌ها به چاقی گلابی شکل و آقایان به چاقی سیبی شکل مبتلا می‌شوند که چاقی سیبی شکل خطرناک‌ترین نوع چاقی است.

مسئول روان‌شناسی هیأت پزشکی- ورزشی استان قزوین تاکید کرد: افزایش سلول‌های چربی در دو دوره سنی اتفاق می‌افتد؛ یکی شش ماه پس از تولد و دیگری در سنین بلوغ است و والدین باید به تغذیه فرزندان خود توجه بیشتری داشته باشند.

وی ادامه داد: بین چاقی در کودکی و چاقی در بزرگسالی ارتباط مستقیمی وجود دارد که طبق آن کودکان چاق به بزرگسالانی چاق تبدیل می‌شوند.

وی خاطرنشان کرد: طبق تحقیقات، نسبت قد به وزن یک شاخص برای سنجش چاقی محسوب نمی‌شود؛ زیرا در بسیاری از موارد عضله از بین می‌رود و چربی جایگزین آن می‌شود.

مسئول روان‌شناسی هیأت پزشکی- ورزشی استان قزوین عنوان کرد: فعالیت‌های روزانه در رأس هرم فعالیت‌های بدنی قرار دارد و ایروبیک، حرکات انعطاف پذیر و قدرتی و حرکات غیرفعال در رده‌های بعدی هرم قرار دارند.

وی یادآور شد: اصل ویژگی تمرین در متناسب سازی وزن بدن بسیار مهم است؛ زیرا بعد از 30 دقیقه تمرین کردن چربی‌های موجود دربدن تبدیل به انرژی می‌شوند.

در ادامه نویسنده و محقق حوزه روانشناسی اظهار کرد: تأثیر کلام در پیشرفت زندگی بسیار مهم است و طبق نظریه روان‌شناسان روزانه 50 هزار تصویر و ایده از ذهن هر فرد عبور می‌کند.

عباس براری افزود:10 درصد افرادی که وزن خود را کاهش می‌دهند، در وزن مورد نظر باقی می‌مانند، زیرا ۹۰ درصد افراد افکار منفی دارند.

وی تاکید کرد: برای اینکه ورزش در زندگی افراد به صورت یک عادت تبدیل شود باید ۲۱ تا ۴۰ روز آن را به طور مداوم انجام دهند و بسیاری از بیماری‌های عصر حاضر مربوط به شهرنشینی و کم تحرکی است.

منبع:خبرگزاری ایسنا
برچسب ها: قزوین ، دیابت ، درمان
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.