به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مشهد احمد توکلی در همایش وضعیت اقتصادی کشور و تعامل مجلس و دولت با موضوع اجرای مرحله دوم هدفمندی یارانهها در جمع تعدادی از دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد، اظهار کرد: برای اجرای مرحله دوم هدفمندی یارانهها، بین دولت و مجلس اختلاف نظر وجود دارد به همین منظور تلاشهایی صورت گرفت که این اختلاف ها بر طرف شود اما با توجه به مسائلی که وجود داشت در حال حاضر مجلس شورای اسلامی با اجرای گام دوم هدفمندی یارانهها مخالف است.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی اذعان کرد: به دلیل وجود سوخت ارزان در کشور، تولیدکنندگان بهدنبال صرفه جویی انرژی نبودند؛ این در حالی است که کارخانه یخچال سازی کشورمان 4 برابر کارخانه یخچال سازی ژاپن سوخت مصرف میکرد در نتیجه خط تولید پر هزینه و عقب مانده بود این در حالی است که این عمل را شدت انرژی مینامند.
وی اظهار کرد: میخواستیم شدت انرژی بالا در کشور را کاهش دهیم زیرا انرژی کالای گران قیمتی است که با صرفه جویی آن می توانیم به توسعه بیشتر در کشور بپردازیم.
توکلی با اشاره به اینکه مجلس دو استدلال در این مورد داشت، خاطر نشان کرد: نخست، آیا فقط قیمت تعیین کننده چگونگی مصرف است؟ و دیگر اینکه وقتی از سیاست های قیمتی استفاده میشود چقدر زمان نیاز داریم تا رفتار مصرف کننده و تولید کننده تغییر یابد؟ این موارد سوالات تعیین کنندهای است.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: باید توجه داشته باشیم گاهی به دلیل سوء مدیریت زمینههای مصرف بالا را فراهم میکنیم .
وی تاکید کرد: سیاستهای غیر قیمتی ، مقدم بر سیاستهای قیمتی است این در حالی است که رئیس جمهور در اول دوره صدارت خود با این موضوع موافق بود.
توکلی گفت: تبصره 13 و 11 لایحه بودجه را تهیه کردیم؛ سیاستهای غیرقیمتی مانند ایجاد طرح ترافیک، افزایش سطح تولیدات لوازم خانگی به سطح انرژی A و دیگر موارد را ترویج کردیم البته دو سال طول کشید تا دولت سیاستهای غیر قیمتی را اعمال کرد.
این کارشناس اقتصادی اظهار کرد: احمدینژاد گام نخست هدفمند کردن یارانهها را با 65 درصد برداشت که با مخالفت و اعتراض مجلس روبرو شد.
توکلی در ادامه با اشاره به برخی عملکردهای منفی دولت گفت: تهدید نمایندگان بخش خصوصی و هم چنین اجرا نکردن قانون، دو عاملی منفی در اجرای فاز اول طرح هدفمندی است./س