قانون تابعيت فرزندان حاصل از ازدواج زنان ايراني با مردان خارجي در آينده‌اي نزديك به صحن علني مجلس شوراي اسلامي خواهد آمد.

به گزارش خبرنگار حقوقي قضايي باشگاه خبرنگاران، مجلس شوراي اسلامي اردیبهشت‌ماه امسال، طرح یک فوریتی تعیین تکلیف تابعیت فرزندان حاصل از ازدواج زنان ايراني با مردان خارجي را تصویب کرده بود اما با رد شدن آن از سوی شورای نگهبان مواجه شد، دلیل اعلام شده از سوی این شورا نیز، مغایرت آن با قانون اساسی عنوان شد.

مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، دلایل رد شدن مصوبه تعیین تکلیف تابعیت فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی را بررسی کرد و طی آن پیشنهاد داد تا برای کم کردن هزینه‌های دولت با تصویب این قانون، یارانه این افراد حذف شود.

اردیبهشت ماه امسال زمانیکه طرح یک فوریتی از سوی مجلس تصویب شد، اعلام شد که بر اساس این قانون، از این پس فرزندان حاصل از این ازدواج‌ها نیز همچون شهروندان ایرانی از حق شخصی، بهداشت و درمان رایگان، اشتغال و تامین اجتماعی و حق برخورداری ازیارانه برخوردار می‌شوند.

بنا به تبصره‌ای که به این قانون اضافه شد، فرزندان مادران ایرانی و پدران خارجی حق اقامت دائم در ایران را نیز خواهند داشت و تا سن ۱۹ سالگی از پرداخت تعرفه اقامت نیز معاف هستند.

هر چند که این قانون حق تابعیت از مادر به فرزند را هم‌چنان قانونی نکرده و تابعیت ایرانی هم‌چنان از مادر به فرزند منتقل نمی‌شد، اما خلاف گذشته این فرزندان اجازه اقامت دائم در ایران را براساس این مصوبه جدید پیدا می‌کردند، قانونی که البته با رد شدن از سوی شورای نگهبان، بلاتکلیف ماند.

تمام این اتفاق‌ها در شرایطی رخ می‌دهد که فرزندان حاصل از این ازدواج‌ها بنا بر قوانین کشور هویت نامشخص تابعیت دارند و بیشتر این افراد حاصل ازدواج زنان ایرانی با مردانی هستند که تابعیت افغانستانی یا عراقی دارند.

اما "محمدعلي اسفناني" عضو كميسيون قضايي مجلس در گفتگو با خبرنگار حقوقي قضايي باشگاه خبرنگاران،‌ در رابطه با آخرين وضعيت اين طرح، اظهار داشت: پس از اعاده اين طرح توسط شوراي نگهبان، مجلس ايرادات وارده را رفع كرده و به زودي در صحن علني مطرح و بررسي خواهد شد.

انتهاي پيام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار