یک فیزیوتراپ معتقد است، پوشیدن کفش پاشنه بلند و چاقی اطراف شکم، موجب افزایش قوس کمر می شود.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران کرمانشاه

مرتضی عزیزیان گفت: قوس کمر امری طیبیعی است و همه افراد در چهار نقطه از گردن تا لگن خود، دارای قوس کمر هستند.

وی ادامه داد: تحد ب قوس در ناحیه گردنی به سمت جلو، ناحیه پشتی به سمت عقب، ناحیه کمر به سمت جلو و در ناحیه لگن و دنبالچه به سمت عقب است.

این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه در برخی افراد قوس کمر افزایش یافته می شود، ادامه داد: برای تشخیص میزان تحد ب کمر بهترین روش معاینه که هر فرد می تواند شخصا انجام دهد این است که کنار دیوار قرار گیرد و ضمن چسبیدن به دیوار کف دست خود را به حالت کمی خمیده و قاشقی از فاصله بین کمر تا دیوار عبور دهد. اگر دست  در فاصله کمر و دیوار گیر کرد میزان قوس کمر طبیعی است، اما اگر دست به راحتی عبور کرد شخص دارای قوس کمر افزایش یافته می باشد.

به گفته این فیزیوتراپ، ممکن است افرادی دارای قوس کمر باشند و در ابتدا دردی احساس نکنند، اما در 99 درصد موارد به دلیل اثرات نیروی جاذبه روی مهره های کمر، بعد از چند سال فرد دچار کمر درد خواهد شد.

وی گفت: استفاده از کفش پاشنه بلند خصوصا پاشنه های بیشتر از 5/2 سانتی متر را از جمله مهمترین علل قوس کمر افزایش یافته است، زیرا بدن برای حفظ تعادل طبیعی و جبران فشار مجبور است از ناحیه کمر به جلو خم شود و علاوه بر درد کمر فرد دچار گردن درد و یا حتی سردرد هم خواهد شد.

عزیزیان شل شدن عضلات جلوی شکم و تجمع چربی در ناحیه قدامی شکم در افراد چاق را ازجمله دیگر عوامل بروز قوس کمر یاد کرد و افزود: این امر خصوصا در خانم های باردار که تحرک کافی ندارند و ورزش نمی کنند بیشتر مشاهده می شود.

این فیزیوتراپ تصریح کرد: گاهی برخی بیماری های مادرزادی از جمله نرمی استخوان، ساخته نشدن نیمی از مهره کمر، بیماری های عضلانی و ... نیز ممکن است موجب بروز قوس کمر افزایش یافته شوند.

وی با تاکید بر اینکه این افراد ممکن است حتی تا سن 30 سالگی هم درد و مشکلی نداشته باشند، ادامه داد: برخی عوامل محیطی هم ممکن است زمینه افزایش قوس کمر را در این افراد تشدید کند که می توان با اقدامات پیشگیرانه تا حدودی این امر را کنترل کرد.

عزیزیان تغذیه نامناسب، به هم خوردن مزاج بدن، کاهش املاح بدن و ... را از جمله برخی دلایل دانست که می توانند در افرادی که زمینه مادرزادی دارند، قوس کمر را تشدید کند.

به گفته این استاد دانشگاه ورزش یکی از بهترین روش های درمانی برای قوس کمر است و می تواند با تقویت عضلات شکم، باسن و عضله کف لگن گودی کمر را بهبود بخشد بهترین شیوه ورزش کردن قرار دادن یک پا جلو یک پا عقب تر و کشش عضله جلوی ران است.و برخلاف تصور عامه، شکم رفتم وضعیت قوس کمر را بدتر می کند و قبل از عضلات شکم باید عضلات ران و لگن تقویت شوند.

این فیزیوتراپ تاکید کرد: همه افراد باید هنگام نشستن یک پشتی مناسب پشت کمر خود قرار دهد تا گودی کمر پر شود و فشاری که به بدن وارد می شود متعادل باشد./س

 

برچسب ها: پوشیدن ، کفش ، بلند
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.