با اجرای طرح نفس در مدت سه سال حدود ۹۵۰ نوزاد متولد شده است و زنجان در این خصوص رتبه اول کشوری را دارد.

مشهود تقی لو مسئول بسیج جامعه پزشکی با بیان اینکه طرح نفس با همکاری دانشگاه علوم پزشکی در حال انجام است، گفت: این استان به رغم اینکه یک هفتادم جمعیت کشور را دارد، یک ششم پیشگیری از سقط «بالای ۱۰ برابری میانگین» نیز رخ داده است.

وی اضافه کرد: بر این اساس از هشت هزار مورد پیشگیری سقط در کشور یکهزار و ۳۵۰ مورد آن به استان زنجان اختصاص داشته است که با مشاوره‌های صورت گرفته برای مادران باردار به تولد حدود ۹۵۰ نوزاد منجر شده است.

این مسوول با بیان اینکه طرح نفس برای نخستین بار در سال ۱۴۰۰ توسط بسیج جامعه پزشکی در خراسان رضوی با هدف کمک همه جانبه به خانواده‌هایی که به علل مختلف مبادرت به سقط جنین می‌کنند، انجام شد، گفت: طرح نفس مخفف (نجات فرزندان سالم از سقط) است که از تیرماه سال ۱۴۰۱ به همت بسیج جامعه پزشکی استان زنجان در این استان به مرحله اجرا درآمد.

وی به اهداف برگزاری طرح نفس اشاره کرد و افزود: با توجه به بروز بحران جمعیتی در کشور و لزوم اقدام همه مسوولان و آحاد جامعه برای اجرای منویات مقام معظم رهبری و قانون "حمایت از خانواده و جوانی جمعیت"، طرح نفس با هدف ساماندهی و پیشگیری از موارد سقط جنین توسط والدین و نجات فرزندان سالم اجرا می‌شود.

مسوول بسیج جامعه پزشکی استان زنجان بابیان اینکه متأسفانه به طور میانگین سالانه تعداد زیادی سقط در کشور انجام می‌شود، گفت: بر طبق این آمار تقریبا یک سوم تولدها در کشور از دست می‌رود که طرح نفس به دنبال پیشگیری از سقط‌های عمدی است.

به گفته این مسوول متولی اجرای طرح نفس کشور سازمان بسیج جامعه پزشکی است که این کار نیز در استان ها توسط همین حوزه انجام می گیرد و دانشگاه های علوم پزشکی در قالب تفاهم نامه همکاری می کنند.

وی با بیان اینکه هم اکنون نزدیک به ۲۶۰ مرکز نفس در کشور راه‌اندازی شده است گفت: این طرح در همه استان‌ها در حال اجراست و مشاوره در مراکز بهداشتی کشور انجام می‌شود.

منبع: ایرنا

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.