رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: رشد نقدینگی باید متناسب با تولید باشد و در بهترین شرایط تولید رشد 6.4 درصدی داشته اما پیش‌بینی می‌شود تا پایان امسال رشد نقدینگی 40 درصد باشد.


به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مشهد حجت‌الاسلام غلامرضا مصباحی‌مقدم در حاشیه دومین همایش فرصت‌ها و چالش‌های کسب‌وکار در تجارت انرژی الکتریکی (برق) در جمع خبرنگاران افزود: اقتصاددر کشورهای پیشرفته وابسته به بورس و در ایران وابسته به بانک‌ها است اما اگر تلفیقی از بانک و بورس ایجاد شود قطعاً به موفقیت دست پیدا می‌کنیم.

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی افزود: بورس توانسته در مجموع روند مثبتی را طی کند بنابراین باید از ظرفیت‌های آن در اقتصاد کشور استفاده شود.

مصباحی‌مقدم در ارتباط با رشد نقدینگی در کشور خاطرنشان کرد: نقدینگی بدون انضباط مالی از سوی دولت در کشور ایجاد می‌شود و در حال حاضر تدبیر جدی برای هدایت نقدینگی وجود ندارد و اگر این نقدینگی به درستی جمع‌آوری نشود مردم آن را نگه می‌دارند و این سبب شکاف عمیقی در جامعه می‌شود.

وی یادآور شد: رشد نقدینگی باید متناسب با تولید باشد و در بهترین شرایط تولید رشد 6.4 درصدی داشته اما پیش‌بینی می‌شود تا پایان امسال رشد نقدینگی 40درصد باشد در صورتی‌که باید 12 درصدی باشد.

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: رشد نقدینگی سبب از بین رفتن سرمایه‌ها می‌شود؛ و اگر در ارز مدیریت درستی اتفاق می‌افتاد وجوه سرگردان نمی‌شد و رشد نقدینگی به این شکل افزایش نمی‌یافت.

مصباحی‌مقدم یادآور شد: دولت نباید با سرکوب قیمت برق یارانه بدست آورد و سپس یارانه‌ها را بازتوزیع کند.

وی تصریح کرد: در حال حاضر اوراق مشارکت در کشور به شکل قرضه است تا مشارکتی؛ و با تورم 27 درصدی اوراق مشارکت برای صاحبان آن سودی ندارد.

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی یادآور شد: راه‌های تامین مالی جدیدی در دنیا مطرح می‌شود که در کشورهای اسلامی تحت عنوان سکوک مطرح شده و در این راستا یکی از راه‌ها نقد کردن بدهی‌ها است و در این راستا اوراقی منتشر می‌شود تا دیون به نرخ ارز به متقاضیان فروخته شود.

مصباحی‌مقدم با اشاره به سکوک استثنا گفت: سکوک استثنا به معنای تبدیل پروژه به اوراق است و اوراق استثنا در ساخت و صنعت کاربرد دارد.

وی اذعان کرد: سکوک سلف موازی برای برق و نفت مطرح می‌شود که متناسب با رشد تورم سود پیدا می‌کند که شرعی است و با دنبال کردن آن شرایط بهتر می‌شود.

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با اشاره به بدهی‌های دولت به پیمانکاران اظهار کرد: بدهی‌های دولت را می‌توان شاخص‌بندی کرد و حق پیمانکارن است تا همان‌طور که مطالبات بانک‌ها با تاخیر روبه‌رو می‌شود وجه التزام دریافت می‌کنند این طرح در حمایت از تولید گذاشته تا دولت نیز وجه التزام به پیمانکاران پرداخت کند.

برچسب ها: رئیس ، کمیسیون ، برنامه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.