دکتر رضایی، مدیر کل مراکز نگهداری، توانبخشی و مراقبتی سازمان بهزیستی کشور در گفتگو با
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: در خصوص وظایف و خدمات این سازمان گفت: سازمان بهزیستی در اقدامات اولیه پس از بروز حوادث و اتفاقاتی که منجر به آسیب نخاعی می شود نمی تواند نقش ایفا کند، مهم ترین وظیفه این بخش توانبخشی به بیماران مبتلا به ضایعه نخاعی است که پس از گذشت مدتی ضرورت پیدا می کند.
وی افزود: آموزش از دیگر وظایف بخش توانبخشی سازمان بهزیستی است طبیعی است که خانواده ای فاقد، آموزش نمی توانند مراقبت های مناسب را از بیماران ضایعه نخاعی داشته باشند و طبیعتاً با مراقبت نادرست شخص ممکن است پس از مدتی دچار بیماری های دیگر مثل بیماری های کلیوی و مجاری ادراری ، رخم بستر و بیماری هایی از این دست شود.
رضایی تصریح کرد: سازمان بهزیستی با ایجاد مراکز توانبخشی و ارائه خدمات مختلف به دنبال رفع نیازهای این قشر از بیماران است و در کنار این خدمت متخصصان ما تلاش می کنند مانع از بروز اتفاقاتی مثل سفتی عضلات بیماران شوند.
وی در خصوص هزینه های نگهداری از این بیماران بیان داشت: هزینه های نگهداری از بیماران برآورده شده و بخشی از این هزینه ها به صورت یارانه به مراکز نگهداری ارائه می شود بیشتر مراکز در سراسر کشور غیر دولتی هستند و در واقع بازوان اجرایی سازمان بهزیستی در ای امر بخش های غیر دولتی تشکیل می دهند.
وی افزود: در سال جاری 680 هزار تومان هزینه برای هر فرد در نظر گرفته شده است که از این مقدار که بسته به نوع محل متفاوت است 250 هزار تومان به عنوان یارانه به مراکز نگهداری از معلولین پرداخت می شود.
مدیر کل مراکز توانبخشی بهزیستی همچنین از پرداخت مستمری به افراد معلول خبر داد و گفت: 219 هزار نفر در حوزه توانبخشی مستمری بگیر هستند که ماهانه بر اساس بعد خانواده های آنها رقمی حدود 43 تا 60 هزار تومان به خانوارهای این افراد تعلق می گیرد.
وی در خاتمه خاطر نشان کرد: هزینه پرستاری نیز که حدود 80 هزار تومان در ماه است به خانواده هایی که از افراد معلول نگهداری می کنند تعلق می گیرد که فقط به عنوان یک کمک هزینه است./ح