به گفته وزیر بهداشت حضور در نمایشگاه ایران ساخت می‌تواند در آینده نزدیک، سطح علمی و اقتصادی بسیار خوبی را برای حوزه پزشکی کشور تامین کند.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ پریزاد اقبالی - محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت و درمان در حاشیه بازدید از دوازدهمین نمایشگاه ایران ساخت در جمع خبرنگاران گفت:« امروز از شرکت‌های فعال در حوزه علوم پزشکی و دستگاه‌ها و تجهیزات متعددی که توسط دانشمندان جوان کشور در حوزه پزشکی تولید شده، بازدید کردم. این تجهیزات و محصولات بعضا در حد تولید داخل و برخی در حد صادرات بودند. محصولات دانش بنیانی که امروز مشاهده کردم، بسیار پیشرفته و از لحاظ تکنولوژی در سطح بالایی قرار داشتند.»

وزیر بهداشت و درمان صرفه جویی ارزی محصولات دانش بنیان را دستاورد بسیار بزرگی برای کشور دانست و گفت:« تجهیزاتی که در آزمایشگاه‌ها استفاده می‌شوند و دستگاه‌های شبیه ساز مورد استفاده برای آموزش و میکروپروب‌های پیشرفته که تا یک میکرون را نشان می‌دهند؛ از جمله محصولات دانش بنیانی بودند که امروز از آن‌ها بازدید کردم. بسیاری از تجهیزاتی که امروز بازدید شد، می‌توانند در آینده نزدیک سطح علمی و اقتصادی بسیار خوبی را برای حوزه پزشکی کشور تامین کنند.»

محمدرضا ظفرقندی درباره درخواست‌های دانش بنیان‌های حوزه پزشکی از او در این بازدید و اقدامات وزارت بهداشت در جهت رفع نیاز شرکت‌ها گفت:« رابطه ۲ جانبه‌ای در این موضوع وجود دارد؛ از آن جا که تجهیزات حوزه پزشکی هستند، وزارت بهداشت وظیفه‌اش این است که به لحاظ کیفیت، این تجهیزات را ارزیابی کند و اگر استاندارد‌ها تایید شوند و به این اطمینان برسیم، دستگاه‌های تولیدی دانش بنیان‌ها توسط بیمارستان ها، دانشگاه‌های علوم پزشکی و مراکز پژوهشی زیرمجموعه وزارت بهداشت حمایت و خریداری می‌شوند.»

وزیر بهداشت و درمان درباره اختصاص ارز ۴۲۰۰ تومانی به تجهیزات پزشکی گفت:« این موضوعی است که باید در دولت تصمیم گیری شود و هنوز تصمیم گیری نهایی انجام نشده است.»

حسین افشین، معاون علمی و فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهور نیز در جمع خبرنگاران درباره نمایشگاه ایران ساخت و اهمیت حضور دولت و مقامات دولتی در این نمایشگاه گفت:« نکته‌ بسیار مهم این است که دولت باید به این رویداد توجه کند. وقتی ما از تجهیزات زیرساختی پژوهش صحبت می‌کنیم، باید به کیفیت توجه داشته باشیم، نه تعداد. به عبارت دیگر، ما نباید به دنبال تیراژ باشیم؛ بلکه باید کیفیت محصول در اولویت قرار گیرد.»

حسین افشین افزود:« هنگامی که وزرا و هیئت دولت از این نمایشگاه بازدید می‌کنند و به طور مستقیم با تولیدکنندگان ارتباط می‌گیرند، می‌توانند اشکالات و مشکلات موجود را مشاهده کرده و در جهت بهبود کیفیت محصول پیشنهاداتی بدهند. این ارتباطات باعث می‌شود که مشکلات کوچک به راحتی شناسایی و رفع شوند. »

معاون علمی و فناوری حضور مقامات عالی‌رتبه به ویژه رئیس‌جمهور را در این رویداد، سبب دیده شدن شرکت‌های دانش‌بنیان دانست و افزود:« در کنار آن، انتقادات و پیشنهادات به صورت مستقیم منتقل شده و کیفیت محصولات ارتقاء می یابند. رایزنی‌های زیادی با دستگاه‌های مختلف انجام شده است تا حمایت‌های بیشتری از این شرکت‌ها شود. »

حسین افشین بیان کرد:« در عین حال باید به بازار صادراتی نیز توجه شود. امسال، ارتباطات B2B (تجاری به تجاری) شکل گرفته است و کشورهای همسایه مانند عمان، محصولات تولید شده توسط شرکت‌های دانش‌بنیان ایران را خریداری کرده‌اند. قیمت مناسب محصولات ایرانی نسبت به نمونه‌های خارجی، فرصت‌های خوبی برای صادرات ایجاد کرده است.»

معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور اظهار کرد:« در سال‌های آینده باید بر ۲ موضوع اصلی تمرکز کنیم. اول، کیفیت محصولات و دوم، بازخوردهایی که از مصرف‌کنندگان و بازار گرفته می‌شود. این بازخوردها کمک می‌کنند که تولیدکنندگان بهتر متوجه نیازهای بازار شوند و کیفیت محصولات خود را افزایش دهند.»

حسین افشین در خصوص حضور مهمانان خارجی در نمایشگاه، خاطرنشان کرد:« سوالی که مطرح شد، این بود که چرا مهمانان خارجی بیشتری در نمایشگاه حضور ندارند. باید بگویم که بیشتر میهمانان خارجی در بخش‌های پایینی نمایشگاه حضور داشتند؛ اما امیدواریم که در سال‌های آینده تعداد مهمانان خارجی افزایش یابد تا ارتباطات بین‌المللی تقویت شوند.»

معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور گفت:« محصولاتی که در این نمایشگاه به نمایش گذاشته شده‌اند، هیچ محدودیتی از نظر تحریم ندارند. اگر محصولی در داخل کشور تولید شود، هیچ محدودیتی برای واردات آن وجود ندارد. در واقع، ما باید به سمت تولید محصولاتی برویم که نه تنها برای واردات محدودیتی وجود نداشته باشد؛ بلکه به عنوان یک راهکار برای مقابله با تحریم‌ها عمل کند. اگر محصولی در داخل کشور تولید نشود، با تحریم‌ها مواجه خواهیم شد. بنابراین، یکی از راه‌های مقابله با تحریم‌ها این است که در حوزه‌های خاص سرمایه‌گذاری کنیم و محصولات با کیفیت تولید کنیم. هدف ما این است که شرکت‌های دانش‌بنیان بتوانند محصولات با کیفیت تولید کنند و این محصولات نه تنها در بازار داخلی، بلکه در بازارهای صادراتی نیز موفق باشند.»

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار