اردنی‌ها با برپایی راهپیمایی گسترده ضددولتی در امان، پایتخت این کشور اصلاحات سیاسی و تحریم انتخابات پارلمانی پیش‌رو را خواستار شدند.

به گزارش سرويس بين‌ الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از شبکه پرس تي وي ، هزاران شهروند اردنی روز جمعه (۲۹ دی) در حالی که ۵ روز به انتخابات مجلس این کشور بیشتر نمانده است، به خیابان‌ها آمده از مردم خواستند تا این انتخابات را تحریم کنند. آن‌ها هم‌چنین از ملک عبدالله دوم واگذاری بخش‌هایی از قدرت خود و دادن اخیتیارات بیشتر به مجلس را خواستار شدند.
جبال حسین، یکی از تظاهرکنندگان درباره نوشته یکی از پلاکاردهای موجود در این راهپیمایی گفت، ما با انتخابات نمایشی که با خواست ما برای اصلاحات ضدیت دارد مخالفیم.
هم‌چنین تظاهرکنندگان شعارهایی چون، مردم به حکومت هشدار می‌دهند، مردم اصلاحات می‌خواهند. عبدالله، اردنی‌ها خود را آتش می‌زنند و رژیم هیچ اهمیتی نمی‌دهد. یا آزادی، آزادی. این هدیه شاه نیست، حق ما است،  سر دادند.
گفته می‌شود تظاهرات بر ضد انتخابات مجلس در شهرهای جنوبی کاراک و معان اردن برپا شده است.
بر پایه گزارش‌ها بیش از ۲ میلیون اردنی برای رای دادن در انتخابات هفته آینده که در آن ۱۵۰۰ نامزد برای تصاحب ۱۵۰ کرسی رقابت دارند واجد شرایط هستند. این نخستین بار خواهد بود که نخست وزیر اردن به جای انتصاب از سوی شاه، از میان نامزدهای برنده انتخابات انتخاب خواهد شد.
با این وجود فعالان سیاسی می‌گویند که قوانین انتخاباتی در جهت منافع قبیله حامی دربار نوشته شده و انتخابات‌ها هم‌چنان با تقلب و «خرید رای» به قیمت ۱۲۰۰ دلار برای هر رای برگزار می‌شود.
شاه اردن در اکتبر ۲۰۱۲ در واکنش به گسترش درخواست‌ها برای اصلاحات سیاسی و پایان فساد، مجلس این کشور را منحل و فرمان برگزاری انتخابات زودهنگام را صادر کرد.
اخوان‌المسلمین، جنبش اصلی مخالف و تعدادی از احزاب دیگر به دلیل این‌که این انتخابات را ناعادلانه می‌دانند، تحریم آن را خواستار شده‌اند.
برچسب ها: بین الملل ، پارلمان ، اردن
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار