به گزارش
خبرنگار کلينيک باشگاه خبرنگاران؛ تهیه و طبخ غذا، شستن میوه ها و سبزی ها، شستن ظرف ها، نگهداری غذا در یخچال و کابینت موجب میشود خیلی از خانمهای خانهدار زمان زیادی از روز را در آشپزخانه بگذرانند.
کار با وسایلی که به شکل نامناسبی طراحی شدهاند، توجه نکردن به وضعیت صحیح بدن هنگام کار و انجام حرکات تکراری در طولانیمدت موجب آسیب عضلات و مفاصل و بروز مشکلات اسکلتی میشود. به همین دلیل، نشانگان تونل کارپال در بین خانمهای خانهدار شیوع بیشتری دارد.
کارشناسان میگویند با کمیدقت در انجام کارهای آشپزی و با رعایت اصول ارگونومی هنگام کار در آشپزخانه، میتوان از این عوارض پیشگیری کرد. ارگونومی، علم متناسب سازی کار با انسان است. در این علم، تلاش بر این است که هنگام انجام کار، کمترین فشار به بدن وارد شود و افراد در راحتترین حالت ممکن و با کمترین عارضه، کارها را انجام دهند.
با کمیدقت در انتخاب لوازم آشپزی و چند تغییر ساده در آشپزخانهتان میتوانید شرایط را برای کاری راحتتر و کمخطرتر فراهم کنید تا کار در آشپزخانه برایتان آسانتر، ایمنتر و لذتبخشتر شود.
نکته: یکی از اصول ارگونومی، تقسیم بار سنگین به تعداد بیشتری بار سبک است. در خانه هم این را امتحان کنید. به عنوان مثال به جای اینکه سوپ را در یک ظرف بزرگ بریزید، آن را در دو ظرف کوچکتر بریزید. اینطوری هم بردن ظرف سر سفره راحتتر میشود؛ هم دسترسی به آن آسانتر.