عضو سازمان نظام مهندسي خراسان رضوي گفت: کارشناسان و محققان مشهدي با تلاش ده ماهه توانستند با طراحي، توليد و عرضه قالب ها و صفحات مبدل هاي حرارتي صنعتي، ايران را در ساخت مبدل هاي حرارتي صفحه اي به خودکفايي برسانند.

به گزارش سرويس اقتصادي باشگاه خبرنگاران، پروفسورانوشيروان فرشيديان فر افزود: ساخت مبدل هاي حرارتي صفحه اي که در صنايع نفت، پتروشيمي و گاز کاربرد دارد، پيش از اين در انحصار کشورهاي سوئد، ژاپن، دانمارک، آلمان و کره جنوبي بود.

وي گفت: يک واحد صنعتي بنام طاها قالب توس، تنها توليد کننده مبدل هاي حرارتي ايران و خاورميانه است که  با استفاده از دانش بومي و با به کارگيري همکاري هاي اساتيد دانشگاه هاي فردوسي و آزاد اسلامي واحد مشهد يکي از بزرگترين مبدل هاي حرارتي جهان را براي استفاده در مجتمع پتروشيمي پرديس طراحي و توليد کرد.

مدير عامل کارخانه توليد کننده اين محصول نيز با اشاره به اينکه پتروشيمي پرديس مستقر در منطقه ويژه اقتصادي پارس جنوبي(عسلويه)، مجموعه اي است که با همکاري ژاپني ها در ايران احداث شده است گفت: از ابتداي امسال و با تشديد تحريم ها شرکت هاي ژاپني طرف قرارداد از خدمات رساني و فروش محصولات خود  به ايران خود داري کردند و اين امر فرصت تازه اي را براي مهندسان و کارشناسان ايراني فراهم کرد تا در اين وادي نيز دانش و تجربه خود را به نمايش بگذارند.

خطيبي افزود: سه مبدل  توليد  داخل براي فرآيند شيرين سازي گاز طبيعي و توليد اوره، آمونياک و کود شيميايي استفاده خواهد شد.

وي درباره خصوصيات فيزيکي اين مبدل ها گفت: سيالات مورد استفاده در اين مبدل ها محلول هاي رقيق و غليظ شده آمين است و بزرگترين مبدل توليدي داراي پنج و نيم متر ارتفاع ، سه متر و سي سانتيمتر طول و يک متر و سي سانتي متر عرض است و دبي عبور مايعات در آن 2000 متر مکعب در ساعت  است.

خطيبي افزود: قيمت تمام شده توليد اين مبدل ها در ايران  به ارزش حدود 800 ميليون تومان، 50 درصد ارزانتر از نوع خارجي است و به ازاي توليد و به کارگيري هر يک از اين محصولات داخلي از خروج 300 تا 400 هزار دلار ارز از کشور جلوگيري مي شود.

فرشيديان فر از اساتيد دانشگاه آزاد اسلامي واحد مشهد و يکي از طراحان اين مبدل نيز در تشريح کاربرد فناوري مبدل هاي صفحه اي و مقايسه آن با ساير مبدل ها گفت: مبدل حرارتي دستگاهي است که حرارت را از يک سيال به سيال ديگر منتقل مي کند و کاربردهاي زيادي در صنايع مختلف نظير يخچال سازي، سردخانه، ساختمان، نفت، گاز و پتروشيي دارد.

وي افزود: مبدل هاي حرارتي از ديدگاه شکل و ساختار طيف وسيعي دارند  و در يکي از اين طيفها به دو بخش صفحه اي و ميله اي تقسيم بندي مي شوند.

ابتکار ايده مبدل هاي صفحه اي در سال 1878 از سوي يک مخترع آلماني صورت گرفت و بعد از 50 سال اين ايده در سال 1931 بدست يک دانشمند انگليسي عملي شد./س
برچسب ها: مبدِّل ، حرارتی ، صنعتی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار