
به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران ، به نقل از بازار خبر ؛پائولا رادیمان، صاحب یک فروشگاه اسباب بازی میگوید:"ما اساسا به تولیدکنندگان اعتماد می کنیم. شخصا، گواهی تکتک کالاها را از آنها نمیخواهم اما در کل اگر با کالای معیوبی مواجه بشوم، بلافاصله به آنها اعتراض میفرستم.”
فنلاند یکی از کشورهای اروپایی است که صدور اطلاعیه در مورد اسباب بازی غیر مطمئن در آن اجباری است. لیست اسباببازیهای خطرناک یا هر گونه وسیله دیگری که ممکن است برای سلامتی استفاده کننده خطرناک باشد به صورت هفتگی در کمیسیون اروپا به روز می شود.
شش درصد از تولیدات اسباب بازی در فنلاند در روزهای پیش از جشن کریسمس به فروش میرسد. امسال، مسئولان نظارت بر اسباببازی در فنلاند فروش پنج نوع اسباببازی را در بازارهای این کشور ممنوع کردند.
آنا پوکاندر، سرپرست سازمان نظارت بر سلامت مصرفکننده در مورد یکی از این اسباببازیها میگوید:"برای مثال این خوک صورتیرنگ که چشمهایش به راحتی جدا میشوند دارای چهل درصد فتالات است که یک ماده شیمیایی است.
سهولت جدا شدن چشمها میتواند خطر خفگی برای کودکان به دلیل گذاشتن آن در دهان داشته باشد.
ماده شیمیایی فتالات در اغلب تولیدات پلاستیکی استفاده میشود. این ماده در لباس عروسک معروف به "تدی” نیز به کار رفته است. یک ماشین چوبی نیز به دلیل داشتن اجزای کوچک جزو اسباببازیهایی است که فروش آن در فنلاند ممنوع شده است.
خارج کردن اسباببازیهای خطرناک از بازار طول میکشد به همین دلیل است که آزمایشگاههای تابع سازمان حمایت از مصرفکننده سعی میکنند این اسباب بازیها را پیش از راه یافتن به قفسههای فروشگاهها کنترل کنند. همه ساله بین ۶۰۰ تا ۸۰۰ نوع اسباب بازی کنترل می شود.
فروشگاههای اسباببازی فروشی نخستین جایی است که یک خریدار میتواند از نوع محصولی که میخرد مطمئن شود. علامت سن مثلا برای کودکان بالای سه سال نوع اسباببازی را برای این گروه سنی مشخص میکند اما برای کودکان کمتر از این سال چه معیارهایی در نظر گرفته میشود؟
پائولا رادیمن، صاحب یک مغازه اسباببازی فروشی میگوید:"بعضی اسباب بازیها هستند که از برچسب صحیح اطلاعات در آنها استفاده نشده است. در این صورت ما از تولیدکننده اطلاعات دقیقتر می خواهیم. این مساله خیلی مهم است چرا که تولید کنندگان می فهمند که بعضی از محصولات آنها از معیارهای استاندارد فاصله دارند.”
در اروپا برای اسباب بازی از دسته بندی " منطقه خاکستری” استفاده می شود. این درجه بندی با توجه به توصیه های اتحادیه اروپا در مورد رعایت قوانین تولید یک محصول با توجه به استانداردهای بهداشت و ایمنی صورت می گیرد. با این حال برخی از محصولات نظیر وسایل تزئینات درخت کریسمس و برخی اسباب بازی ها که در فروشگاههای فنلاند یافتیم فاقد برچسب ایمنی کمیسیون اروپا بودند.
خرس معروف به " تدی” یکی از اسباب بازی هایی بود که از فنلاند خریداری کردیم تا با آزمایش آن در فرانسه به دقیق بودن تست های کنترل کیفیت در فنلاند مطمئن شویم.
خرس عروسکی به مسئول کنترل کیفیت آزمایشگاه ملی فرانسه که در نزدیکی پاریس قرار دارد تحویل داده می شود. از وی سوال می کنم: " این خرس عروسکی در فنلاند خریداری شده است. چه آزمایش هایی را برای کنترل بهداشت و امنیت این نوع محصول در صورت واردات آن به فرانسه انجام می دهید؟”
به گفته مسئول این آزمایشگاه، آزمایش های مختلفی از جمله درجه اشتعال این خرس عروسکی یا امکان خطر خفگی کودک به روی این اسباب بازی انجام می شود.
آزمایش درجه اشتعال این خرس عروسکی اهمیت زیادی دارد. سرعت انتشار شعله های آتش یکی از خطراتی است که در مورد عروسک هایی از این نوع بسیار مورد توجه قرار می گیرد و می تواند کودک را در صورت قرار گرفتن در نزدیکی آتش تهدید کند.
مسئول آزمایشگاه کنترل کیفیت پاریس می گوید:"سرعت گسترش آتش در این خرس عروسکی کمتر از سی میلیمتر در ثانیه است. این نشان می دهد که مواد استفاده شده در آن آتش زا نیست.”