استاد تاریخ و هنر دانشگاه وین گفت: کالبد بخشی به هویت در عصر معماری مدرن یک دغدغه جدی و ضروری است.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مشهد، نگار حکیم، استاد تاریخ وهنردانشگاه وین در نخستین همایش روند معماری و طراحی شهری در اروپا، با بیان اینکه کالبد بخشی به هویت در عصر معماری مدرن یک دغدغه جدی است، اظهار کرد: با گسترش اندیشه های معماری مدرن در نیمه نخست قرن گذشته، ساخت و ساز در کشورهای آسیایی دچار دگرگونی بنیادین شد.

وی با بیان اینکه نخستین تحول با ظهور اندیشه هایی چون «خردگرایی» و «عملکردگرایی» رخ داد و نهایتا با فراگیری «سبک بین المللی»، معماری سنتی از یادها رفت، افزود: در نیمه دوم قرن بیستم از درون بحران حاصل از چنین رویکردی، اندیشه های «پسا‌‌مدرن» و تفکر«هویت گرایی» در بین معماران وزنی نوین یافت و آنان کوشیدند در طرحهای خود، بازگشت به سنت را بیازمایند.

حکیم ادامه داد: با شروع قرن بیست و یکم و تبدیل کامپیوترها به «ماشین بخار» این عصر، جوامع آسیایی وارد دوران نوین «پساصنعتی» شدند و این بار نسل جدیدی از معماران، خود را در مقابل دغدغه های نوین دیدند.

وی«کنش و واکنشهای نظری» صحنه معماری مدرن را تشریح کرد و گفت: تلاش نسلهای متفاوتی از معماران سرشناس آسیایی تبار در بستر دو پرسش‌ اساسی دنبال شود: نقاط ضعف و قوت معماران نسلهای گذشته چه بود؟ و نسل جوان امروز در مقابل چگونه چالشی قرار دارد؟

یادآوری می شود: مرحله دوم نخستین همایش روند معماری و طراحی شهری در اروپا، اسفند ماه سال جاری به مدت 3 روز در مشهد برگزار خواهد شد. /س

برچسب ها: کالبد ، هنر ، معماری
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.