از آن‌جا كه ثبات رفتاري ميان نوجوانان و جوانان كمتر از بزرگسالان است، ‌در بحث آموزش در زمينه ايدز نبايد جوانان و جوانان را به حال خود رها كرد.

به گزارش  گروه علمي باشگاه خبرنگاران وب دا، مديرگروه پيشگيري و مبارزه با بيماري‌هاي مركز بهداشت خوزستان اظهار كرد: اهميت خطر بيماري ايدز از همه بيماري‌هاي عفوني بيشتر است. ويروس ايدز، ويروسي بسيار ضعيف است ولي زماني كه وارد بدن انسان شود سيستم ايمني و دفاعي بدن را مختل كرده و پس از 8 تا 10 سال وارد فاز بيماري مي‌شود.

دكتر عزيز فقهي ادامه داد: بسياري از افراد جامعه از راه‌هاي پيشگيري از بيماري ايدز و عوارض آن آگاهي كافي ندارند و بعضي‌‌ها نيز با وجود آگاهي، به اين مسايل توجه نمي‌كنند و مرتكب اعمالي مي‌شوند كه هم براي خود آنان مضر است و هم مي‌تواند جامعه را دچار بيماري كند.

مديرگروه پيشگيري و مبارزه با بيماري‌هاي مركز بهداشت خوزستان گفت: حدود دو ميليون نفر معتاد در كشور وجود دارد كه 200 هزار نفر از آن‌ها معتاد تزريقی و حدود 5 تا 20 درصد از اين معتادان HIVمثبت دارند.

فقهي افزود: شيوع و گسترش بيماري ايدز ميان زنان، زنگ خطري براي جامعه است. ميزان انتقال ويروس ايدز از راه تماس جنسي قبلا 7 درصد بوده ولي اكنون به 25 درصد افزايش يافته است.

وي تصريح كرد: براي پيشگيري از ايدز، تنها داشتن اطلاعات درباره روش‌هاي انتقال كافي نيست بلكه بايد اطلاع‌رساني گسترده‌اي انجام و حساسيت نسبت به اين بيماري ميان همه افراد جامعه ايجاد شود كه متاسفانه احساس مي‌شود در اين خصوص نگراني وجود ندارد.

مديرگروه پيشگيري و مبارزه با بيماري‌هاي مركز بهداشت خوزستان عنوان كرد: يكي از مشكلاتي كه در زمينه مقابله با ايدز وجود دارد اين است كه ايدز يك بيماري خاموش است و نياز است همه گروه‌هاي سني تا جايي كه لازم است، در اين زمينه اطلاع‌رساني شوند.

وي اظهار كرد: ايدز يك بيماري رفتاري محسوب مي شود. افراد، ابتلا به اعتياد خود را پنهان‌ مي‌كنند و از همه بدتر اگر رفتارهاي پرخطر جنسي نيز داشته باشند،‌در اين خصوص هم پنهان‌كاري مي‌كنند تا اين‌كه با گذشت چندين سال بيمار شناسايي مي‌شود.

فقهي افزود: حدود 90 درصد مبتلايان به ايدز در اروپا مهاجران هستند. در دنيا الگوي انتقال ايدز از تزريق مشترك با سرنگ آلوده به انتقال از راه تماس جنسي ناايمن تغيير كرده است و يكي از خطراتي كه مي‌تواند مشكلات اسفناكي ايجاد كند، ‌همين راه است.

وي گفت: ‌فقر اقتصادي، فقر فرهنگي، افزايش طلاق در جامعه و ارزان شدن قيمت مواد مخدر مانند شيشه و دسترسي راحت به آن توسط نوجوانان و جوانان احتمال انتقال ويروس ايدز و شيوع اين بيماري در جامعه را افزايش مي‌دهد.

مديرگروه پيشگيري و مبارزه با بيماري‌هاي مركز بهداشت خوزستان، مهاجرت و حاشيه‌نشيني را در شيوع بيماري ايدز تاثيرگذار دانست و بيان كرد: در حاشيه‌نشيني مشكلات بسياري متوجه مردم است كه بايد به اين موضوع نيز توجه بيشتري شود./ع2

برچسب ها: ایدز ، بیماری ، ویروس
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.