خطرات نفس کشیدن در هوای آلوده!

افرادی که دچار بیماری زمینه ای تنفسی هستند در روزهایی که غلظت آلاینده ذرات معلق بیش از حد استاندارد زیست محیطی است دچار مشکل حاد تنفسی شده و باید برای جلوگیری از این عارضه از حضور در اماکن عمومی خودداری کنند.

به گزارش خبرنگار کلينيک باشگاه خبرنگاران؛ پزشکان معتقدند که نفس کشیدن در هوای آلوده برای همه مضر است ولی بیش از همه، سالمندان، زنان باردار، بیماران قلبی و تنفسی و کودکان هستند که باید توصیه های پزشکی را جدی بگیرند.

با توجه به اینکه سردی هوا و بروز پدیده پایداری موجب افزایش پتانسیلهای آلودگی هوای تهران شده است، گروههای آسیب پذیر جسمی نظیر بیماران تنفسی و قلبی عروقی، زنان باردار، کودکان ، بیماران مزمن و صعب العلاج و سالمندان درهوای آلوده بیشتر از روزهای عادی در معرض آسیب قرار می گیرند.

کودکان نیز به دلیل اینکه ساختار دستگاه تنفسی آنان بطور کامل تکامل نیافته در مواجهه با هوای آلوده بویژه با غلظت بالای ذرات معلق دچار مشکل تنفسی می شوند. این در حالی است که ورزشکاران باید از فعالیتهای ورزشی در روزهای آلوده خوداری کنند زیرا با افزایش حرکت، بدن به اکسیژن بیشتری نیاز دارد و تنفس در هوای آلوده علاوه بر انباشت ذرات معلق در ریه ، روند اکسیژن رسانی کافی در خون و بافت ها را نیز مختل می کند.

افرادی که بیشترین زمان مواجهه با آلودگی هوا را دارند از جمله ماموران راهنمایی و رانندگی، نیروهای اورژانس و هلال احمر و همچنین کودکان و افراد سالخورده باید از ماسک مورد تایید وزارت بهداشت استفاده کنند.
شهروندان در شرایطی که هوا آلوده است از مایعات به خصوص مایعات گرم بیشتر استفاده کنند. این موضوع به ویژه برای بیماران قلبی عروقی، ریوی و تنفسی، سالمندان و خردسالان توصیه می شود. زیرا خوردن مایعات مکانیزم ریه را تسهیل می کند و از طریق خلط از ورود آلودگی به ریه جلوگیری می کند و سلامت فرد را تامین می کند.

نکته: عطسه و سرفه در مواقع آلودگی هوا به عنوان یک واکنش دفاعی عمل کرده و برای سلامتی فرد مفید است بنابراين در صورتي که بر اثر آلودگی هوا دچار عطسه و سرفه شديد از آن جلوگیری نکنيد. . همچنین قرقره کردن مداوم آب نمک نیز بسیار مفید است.
برچسب ها: آلودگی ، کودکان ، ماسک
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار