سیستان‌وبلوچستان با توجه به دارا بودن موقعیت استراتژیکی از ظرفیت‌های بالایی برای گسترش مبادلات مرزی برخوردار بوده و نقش بسزایی در توسعه اقتصاد کشور دارد‌.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران زاهدان، بدون تردید داشتن مرزهای کنترل شده و مناطق مرزی بدون تنش و بحران، در برقراری امنیت و اعمال حاکمیت دولت در هر کشور، نقش کلیدی و هدایت کننده‌ای داشته و از سوءاستفاده و دخالت دشمنان خارجی و داخلی می‌کاهد.

سیستان‌وبلوچستان که پهناورترین استان کشور است با داشتن حدود یک‌هزار و 100 کیلومتر مرز خاکی با دو کشور افغانستان و پاکستان و همچنین 300 کیلومتر مرز آبی در کرانه‌های عمان یکی از نقاط حساس و استراتژیک کشور به شمار می‌رود.

شناخت تاثیر عوامل اجتماعی، فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و اقتصادی بر امنیت این استان از اساسی‌ترین نکات در درک آسیب‌پذیری‌های امنیتی و جلوگیری از هرگونه تنش و کنش‌های ضدامنیتی به شمار می‌رود.

مهم‌ترین چالش فراروی امنیت استان، نارضایتی از فعالیت‌های اقتصادی است این عامل سبب افزایش بیکاری شده و در نتیجه باعث شده تعدادی از مردم به منظور امرار معاش به قاچاق کالا و غیره روی آورند.

مردم این استان به علت دوری از قطب‌های صنعتی و اقتصادی و نبود روابط تولیدی و تجاری قوی بین بخش‌ها و منابع مختلف از نظر اقتصادی آسیب‌پذیرتر هستند و اگر به لحاظ اقتصادی دلگرم نباشند، تاثیرات مخرب سیاسی و امنیتی به طور چشمگیری کاهش می‌یابد.

سیستان‌وبلوچستان با توجه به موقعیت مناسبی که دارد از ظرفیت‌های بالایی برای گسترش مبادلات مرزی برخوردار است، پس در چنین شرایطی ایجاد بازارچه‌های مرزی نتایج موثری مانند، امنیت پایدار را برای این استان به همراه خواهد داشت.

وزیر امور خارجه، رئیس و اعضای ستاد کمیسیون قاچاق کالا و ارز کشور به منظور برنامه‌ریزی و تصمیم‌گیری برای بهبود وضعیت مرزنشینان سیستان و بلوچستان و استفاده بهینه از نوار مرزی به عنوان یک فرصت، به سیستان و بلوچستان سفر کرد‌ند./س

برچسب ها: جلوگیری ، ازقاچاق ، کالا
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.