به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران ، علی صباغ ثانی نژاد، در نشست سندیکای آلومینیوم در محل اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی ایران اظهار داشت: در سال 1385، بازار داخل کشور مصرف کننده 385 هزار تن شمش و پیلت بود و در کنار آن 40 تا 50 هزار تن نیز قراضه آلومینیوم وارد کشور می شد.
وی افزود: اما متاسفانه در شرایط فعلی بدلیل تعطیلی شمار زیادی از واحد ها و فعالیت برخی از آنها با نیمی از ظرفیت خود، سبب شده که هم اکنون مصرف داخلی کاهش یافته است.
صباغ ثانی نژاد ادامه داد: هم اکنون سه واحد تولیدی کشور ایرالکو ، المهدی و هرمزال در مجموع 320 هزار تن شمش آلومینیوم تولید می کنند و با توجه به نیاز 385 هزارتنی کشور، 65 هزار تن کمبود شمش داریم.
وی تصریح کرد:متاسفانه در این شرایطی که مشکل کمبود شمش آلومینیوم در کشور وجود دارد، واحد های تولید کننده شمش داخل کشور، به منظور تامین بخشی از نقدینگی مورد نیاز سالانه 50 درصد از تولید خود را صادر می کنند و در غیر اینصورت امکان ادامه فعالیت ندارند .
رئیس سندیکای صنایع آلومینیوم ایران خاطرنشان ساخت : واحد های تولید کننده شمش آلومینیوم کشور چنانچه اقدام به صادرات نکنند، تعطیل خواهند شد و تامین منابع آنها می تواند مانع از صادرات شود .
وی با انتقاد از اجرای خصوصی سازی در واحد های تولید کننده آلومینیوم اظهار داشت : هنگامی که مدیریت این واحد ها دولتی است ، نمی توانیم بر اجرای اصل 44 قانون اساسی در این بخش مهر تایید زد .
صباغ ثانی نژاد با بیان اینکه کشورهای حاشیه خلیج فارس از رقبای اصلی ایران در تولید شمش آلومینیوم هستند، گفت: این کشورها، هنگام شروع فعالیت کارخانه ایرالکو ،وجود خارجی نداشتند ، اما آنها امروز به ظرفیت تولید سالانه یک میلیون و 500 هزار تنی دست یافته اند .
وی ادامه داد: هشت سال قبل مسئولان وقت وزارت صنایع و معادن وعده دستیابی به ظرفیت سالانه یک میلیون تن شمش آلومینیوم را دادند ، درحالی که اکنون ظرفیت تولید 320 هزارتن است و پیش بینی شده تا پایان برنامه پنجم توسعه به رقم 910 هزار تن دست یابیم./س