فاطمه خراسانی ، مسئول علمی مرکز علوم و ستاره شناسی تهران در گفتگو با
خبرنگار گروه دانش های روز باشگاه خبرنگاران گفت: ماه همزمان با زمین حدود 5/4 میلیارد سال پیش شکل گرفت و دارای قطری حرود یک چهارم قطر زمین است که در فاصله ۳۸۴ هزار و ۴۰۳ کیلومتری از زمین واقع شده است و در مداری مشخص به دور زمین در حال چرخش می باشد.
وی افزود: به دلیل نزدیکی ماه به زمین این کره سنگی در آسمان تاریک به اندازه خورشید دیده می شود که نور بازتابی خود را (مهتاب) از نور خورشید تامین می کند و این نور تقریباً در مدت 3/1 ثانیه زمان را طی می کند تا به زمین برسد.
خراسانی اظهار داشت: پلوتو از نظر اندازه بعد از اریس، دومین سیاره کوتوله منظومه خورشیدی ما محسوب می شود که قبلا آن را نهمین سیاره سامانه خورشیدی می دانستند اما در حال حاظر با تعریف نوین اتحادیه بینالمللی اخترشناسی یک سیاره کوتوله معرفی شده است .
وی تصریح کرد: مدار پلوتو برخلاف مدار زمین و هفت سیاره دیگر دایرهای نیست بلکه بیضی است و برای یک دور گردش مداری نیازمند ۲۴۸ سال زمینی زمان نیاز دارد کشیدگی مدار بیضی پلوتو به حدی زیاد است که مدار آن با مدار نپتون، آخرین سیاره سامانه خورشیدی در دو نقطه تقاطع دارد.
خراسانی تاکید کرد: ماه ساعت 3:30 صبحگاه روز شنبه در فاصله زاویه ای 28/0 درجه ای شرق و شمال شرقی پلوتو قرار می گیرد که با فاصله 43 درجه ای از خورشید آسمان عصر مقارنه ای را ایجاد می کنند که با چشم غیر مسلح قابل رویت است./ح