به گزارش
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران حاضر در محل؛ دکتر مصطفی قانعی، معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت امروز 24 آبان در اجلاس روسای تحقیقات و فناوری دانشگاه های علوم پزشکی کشور افزود: برای ارتقای رتبه های علمی دانشگاه ها شرایطی ایجاد شده که دانشگاه هایی که رتبه پایین تر دارند به اطلاعات دانشگاه های رتبه بالا دسترسی پیدا کنند و بتوانند با کسب این نوع اطلاعات رتبه خود را ارتقا دهند.
وی گفت: طی روال سال های گذشته در پایان هر سال دانشگاه ها را مورد ارزیابی قرار می دادیم و رتبه آنها را اعلام می کردیم ولی از امسال ما هر ماه رتبه دانشگاه ها را عنوان می کنیم و باید دانشگاه ها برای این امر به روز شوند.
وی با اشاره به اینکه این اجلاس با هدف ارزشیابی دانشگاه ها برگزار شده است عنوان کرد: تعداد مقالات در سال 90 رشد قابل توجهی داشته است به طوریکه 13 هزار و 477 مقاله مربوطه به دانشگاه های علوم پزشکی منتشر شده است همچنین تعداد اعضای هيئت علمی از 12 هزار به 14 هزار رسیده است که این امر در افزایش مقالات بی تاثیر نبوده است.
قانعی اظهار داشت: در دانشگاه های تیپ یک تعداد مقالات منتشر شده در ISI و PUBMED دانشگاه علوم پزشکی تهران رتبه بالاتری داشته است.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت تصریح کرد: باید تمام دانشگاه ها نشریه الکترونیک داشته باشند که امسال نیز در حال تلاش برای برگزاری جشنواره نشریات علوم پزشکی هستند.
وی با بیان اینکه هر چه مدیریت پژوهش در یک دانشگاهی پیشرفت کند ارزش یابی بهتری خواهد داشت تاکید کرد: رشد 10 هزار طرح پژوهشی نشان می دهد که با انتقال این طرح ها به زنجیره دانش می توانیم از آنها استفاده های خوبی کنیم در همین راستا یک پایگاه خبری پژوهش قرار است راه اندازی شود که این پژوهش ها به خبر تبدیل شده و روی سایت قرار می گیرد تا در اختیار افراد قرار گیرد.
وی خاطر نشان کرد: در دانشگاه های تیپ یک دانشگاه علوم پزشکی تهران با کسب 93 هزار امتیاز رتبه اول، شهید بهشتی با 48 هزار امتیاز رتبه دوم و دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با 47 هزار امتیاز رتبه سوم را از آن خود کرده اند.
همچنین در دانشگاه های تیپ 2 دانشگاه مازندران رتبه اول، بقیه الله رتبه دوم و یزد رتبه سوم و در دانشگاه های تیپ 3 شهر کرد رتبه اول، خراسان شمالی رتبه دوم و ایلام رتبه سوم را از آن کرده اند./ح