به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مرکز فارس علیرضا پرویزی اظهار كرد: شناسا بودن اين دو روستا، میزان مسافت تا قطبهای جمعیتی، وجود جاذبههای متعدد طبیعی و تاریخی و استقبال گردشگران در چهار فصل سال برای بازدید از این روستاها از عوامل انتخاب آنها به عنوان هدف گردشگری است.
وی بیان کرد: همچنین امکان تاسیس شرکتهای تعاونی در حوزه گردشگری و صنایع دستی و امکانات راه دسترسی مناسب و برخورداری از خدمات رفاهی آب ، برق و تلفن نيز از دیگر ملاکهای گزینش این دو مناطق است.
پرویزی خاطرنشان كرد: این دو روستا در حوزه صنایع دستی نیز از روستاهای مهم کشور به شمار میآیند و محصولات صنایع دستی هنرمندان این دو منطقه به لحاظ کیفیت و قیمت از تناسب خاصي برخوردار هستند.
سرپرست میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری داراب اضافه کرد: وجود باغها و مناظر بکر طبیعی از جمله باغهای دیم گل محمدی که در نوع خود بینظیر است همچنین بافت سنتی و معماری خاص که هنوز در این دو روستا پابرجا است، براي هر گردشگری چشمنواز است.
پرویزی گفت: وجود مسجد تاریخی یکهزار و 250 ساله و جاذبههای طبیعی همچون مناطق آب گردو، آب انار، مزرعه آب، باغهای انجیر، انار، باغهای بدیع گل و گردو از جمله جاذبههای روستای نوایگان برای گردشگران و گیوه بافی، گلیم و قالی بافی، گبه و جاجیم از صنایع دستی این منطقه است.
وي بیان کرد: لایزنگان نیز دارای جاذبههای طبیعی فراوانی نظير باغ کر، بیشه، گلوی آبک، دشت گل، غارمعدنگاه، نیگو و صنایع دستی گلیم بافی، گبه، جاجیم، توربه، جوال، خورجین، گیوه و لوده است.
پرویزی اظهار كرد: با نگاهی جدید، برنامهریزی مناسب و مشارکت مردمی شاهد رونق گردشگری و احیای صنایع دستی در شهرستان داراب خواهیم بود.
نوایگان در فاصله 48 کیلومتری و لایزنگان در فاصله 68 کیلومتری جنوب شرقی داراب واقع شده است./س