به دلیل مضرات قلیان در چند سال اخیر وزارت بهداشت تلاش‌های خوبی برای جمع آوری قلیان انجام داد ولی به سفارش برخی از مسئولین عرضه قلیان آزاد شد.

دکتر محمد اسماعیل اکبری، رئیس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: سال 81 تحقیقی در خصوص مصرف دخانیات در کشور انجام شد که نشان داد 8.7 درصد مردم جامعه دخانیات مصرف می کنند که از این میزان 1.5 درصد زن هستند.

وی گفت: در سال 88 دوباره همان تحقیق تکرار شد که این آمار به 14.8 درصد رسیده بود که نشان دهنده چهره جدید استعمال دخانیات یعنی قلیان است.

وی در خصوص دلیل افزایش رواج قلیان عنوان کرد: اولا قلیان حرمت سیگار را ندارد و ثانیا به دلیل این که قبح خود را از دست داده است اعضای خانواده به طور دسته جمعی آن را مصرف می کنند.

اکبری با تاکید بر اینکه هر پک قلیان معادل 40 نخ سیگار است اظهار داشت: علاوه بر اینکه اضافه کردن اسانس‌ها که مواد و تشکیلات آن مشخص نیست مزیت بر افزایش سرطان زایی آنها می‌شود.

** در سال 11 هزار مورد سرطان ریه جدید در کشور

وی در ادامه با اشاره به این که قلیان به دلیل این که توانسته یک جایگاه اجتماعی به عنوان تفریح در خانواده ها باز کند افزود: به دلیل مضرات فراوان آن در سالهای گذشته وزارت بهداشت مانع توزیع و مصرف آن در اماكن عمومی شد و نیروی انتظامی هم همکاری خوبی در این زمینه انجام داده ولی بعد از چندی به سفارش برخی از مسئولین با کمال تاسف عرضه آن در اماکن عمومی آزاد شد.

رئیس مرکز تحقیقات سرطان تاکید کرد: دخانیات عامل اول تمام سرطان ها است و چون محل ورود این دود ریه است احتمال ایجاد سرطان ریه را افزایش می دهد.

اکبری گفت: آمریکا چند سال پیش طرحی با عنوان کاهش مصرف دخانیات و پیپ را در کشور خود آغاز کرد که بعد از 40 سال سرطان ریه که در صدر سرطانهای این کشور قرار داشت در ردیف های پایین احتمال سرطان در این کشور قرار  گرفت.

وی ادامه داد: سالانه حدود 80 هزار مورد جدید انواع سرطان در کشور داریم که 11 هزار مورد آن مربوط به سرطان ریه است. در چند سال اخیر روند رو به رشد سرطان ریه در کشور 6 در هر 100 هزار نفر بوده است که این آمار بالایی محسوب می شود.

اکبری عنوان کرد: البته باید توجه داشت که سرطان ریه جز و سرطانهایی است که زمانی تشخیص داده می شود که کار از کار گذشته و معمولا جراحی زیاد جواب نمی دهد و تنها با رادیو تراپی و شیمی درمانی می توان زمان زنده ماندن بیمار کمی افزایش داد./ح
برچسب ها: قلیان ، سرطان ، ریه ، سیگار
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱
Iran (Islamic Republic of)
هادی
۱۴:۳۸ ۲۱ آبان ۱۳۹۱
از ایران باید همین چیزارو انتظار داشت
آخرین اخبار