به گزارش
گروه علمي،پزشكي باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا، مهندس معروفی، مدیر گروه بهداشت محیط وحرفه ای مرکز بهداشت نیشابور در مورد رنگهای مجاز وغیر مجاز در مواد غذایی گفت: رنگ ها به دو دسته تقسیم می شوند: مجاز و غیرمجاز. رنگ های غیرمجاز بيشتر جهت مصارف صنعتي به كار مي روند. مثل (رنگ کردن نخ قالی والياف) که، متاسفانه به علت ارزان بودن، توسط افراد سود جو در بین خوراکی ها ديده مي شوند.
مهندس معروفی در ادامه گفت: اما رنگ های مجاز، به سه دسته تقسیم می شوند: دسته اول، رنگ های طبیعی هستند که منشا آنها گیاهان و مواد طبیعی مختلف است. دسته دوم، گروه مشابه طبیعی که فرمول شان شبیه رنگ های طبیعی است اما منشا شیمیایی دارند و دسته سوم، رنگ های شیمیایی که از پایه به صورت شیمیایی تهیه می شوند.
وی بیان داشت: استفاده مناسب و درحد مجاز از رنگ های مورد تایید نمی تواند اثر نامطلوبی روی سلامت افراد بگذارد اما استفاده بیش از اندازه آنها می تواند عطر و طعم غذا را تحت تاثیر قرار دهد و سلامت مصرف کننده را به خطر بیندازد.
مدیر گروه بهداشت محیط وحرفه ای مرکز بهداشت نیشابور خاطرنشان کرد: برای تشخیص رنگ مجاز یا غیرمجاز خوراکی می توانید، مقداری از آن را در آب ولرم و در ظرف سرامیکی سفید رنگی حل کنید. اگر رنگ به سرعت حل شد و ظرف تغییر رنگ داد (یعنی پس از خالی کردن رنگ از ظرف، باقی مانده آن روی ظرف مانده باشد) یعنی اینکه شما دارید از یک رنگ غیرمجاز استفاده می کنید./ح